2017年中考英语常考情态动词训练试题(附答案)

作者:佚名 资料来源:网络 点击数:    有奖投稿

2017年中考英语常考情态动词训练试题(附答案)

本资料为WORD文档,请点击下载地址下载
文 章来源
莲山 课件 w w
w.5 Y k J.COm

        2017年河北省献县垒头 中学英语中考常考情态动词练习

1、The red bike _______be Hu’s. She has a blue bike.
  A. must     B. might     C. can       D. can’t
2、—Ring me up when you get to Beijing,please?
—Sure! I _______.
A.must    B.will    C.should    D.can
3、----Can you speak Chinese, Kate?
       ----Yes, I      . But I       speak it well.
A.can , can     B.can’t, can’t     C.can’t ,can     D.can , can’t
4、You       play computer games for a long time. It’s bad for your eyes.
A. should     B. shouldn’t     C. could     D. don’t have to
5、A: Does Lucia still share a house with his sister?
    B: I don’t kno w. He ______.
    A. might be     B. might            C. might have
6、A: Is Myrna working in the city today?
    B: She _______ I’m not sure.
    A. could         B. could have      C. could be
7、    A: How does Sheila get to school?
    B: I don’t really know. She _____ the bus.
    A. might take   B. takes            C. must take
8、A: My daughter just got a scholarship to Stanford!
    B: You ____ be proud of he r.
    A. could        B. must             C. might
9、 A: Where’s Rose?
    B: I’m not sure. She _____ in the library.
    A. is           B. might be          C. must be
10、My friend has lost his blue bike. This one _____ his.
    A.  maybe        B. must be         C. might be         D. is
11、Dick isn’t at school today. He ______ ill at home.
    A. maybe  B. may be    C. was   D. can’t be
12、Liu Mei’s name is on the bag. It _____ hers.
    A. was  B. has been        C. must be  D. will be
13、单项选择
 “_____ answer this question in English? ”
    “No, you ______. You ______ answer it in Chinese. ”
    A. May, needn’t, can           B. Must, needn’t, may
    C. May, mustn’t, could         D. Must, mustn’t, can
14、—Look! A man is cutting a tr ee on the moon.
        —It ______ be true. The teacher said there is no air on the moon.
         A. can’t       B. may not       C. shouldn’t     D. mustn’t
15、Will you       see him next Monday?
A. can       B. able to     C. be able to     D. can be able to
16、单项选择.
He     be free until next Friday.
    A. will             B. will not         C. don’t           D. hasn’t
17、Although Lily is only eight years old, she _        _ play the piano very well.
A. can              B. should            C. may                     D. must
18、—_______ she _______ well?   — Yes, she can
          A.Does, dance   B.Can, dance  C.Is, dancing  D. can, dances
19、--- Must I hand in my homework now, Mr. Smith?
---- No, you _____
A .mustn’t   B .can’t   C. won’t   D. needn’t
20、You        return the book now. You can keep it for another week.
A. mustn’t     B. can’t         C. needn’t      D. may not
21、—Must I return the book tomorrow morning?
—No,you____.You ___keep it for three days.
A.mustn’t,may            B.mustn’t,must 
C. needn’t,can     D.needn’t,must
22、---I don’t care what my parents think.
         ---Well, you __________.
A. could                     B. should               C. would               D. must
23、—Have you decided where to go for your summer vacation?
—Not yet. We ________ go to Qingdao. It is a  good place fo r va cation.
A. need  B. should      C. may D. must
24、—Can I hand in  my homework tomorrow?
—No,you can’t.You ________ hand it in now.
A.might     B.would       C.must        D.will
25、--- ____ I make a phone call here, Mr. Chen?
   --- No, you ______, but you _____make a phone call in the lounge(休息室).
   A. Must; may not ; have to         B. May; mustn’t; can
   C. Should; can’t; may               D. Must; needn’t; have to
26、This T-shirt _____ his. His is much smaller.
A. can’t be           B. mustn’t be         C. may be                     D. should be
27、-could he help me?
-I'm sure h e     .
A.could   B.would   C.did   D.had
28、-_______you spell “computer”, please?
-Sorry, I can’t.
A. Are              B. Is             C. Can           D. Am
29、 - Can  you ride a horse?
- No. I____ .
A. needn’t  B. may not  C. can’t D. mustn’t
30、-Must we leave now?
-No, we _______.We still have two more hours.
A. can’t  B. mustn’t  C. needn’t  D. shouldn’t

参考答案

一、选择题

1、A
2、B
3、D
4、B
5、B
6、C
7、A
8、B
9、B
10、C
11、B
12、C
13、B
14、A
15、C
16、B
17、A
18、B
19、D
20、C
21、C
22、B
23、C
24、C
25、B
26、A
27、B
28、C
29、C
30、C

文 章来源
莲山 课件 w w
w.5 Y k J.COm
最新试题

点击排行

推荐试题

| 触屏站| 加入收藏 | 版权申明 | 联系我们 |