2018北京市西城区中考英语一模试卷(有答案)

作者:佚名 资料来源:网络 点击数:    有奖投稿

2018北京市西城区中考英语一模试卷(有答案)

本资料为WORD文档,请点击下载地址下载
文 章来
源莲山 课件 w w
w.5 Y k J.Co m

北京市西城区2018年九年级统一测试
 英语试卷              2018.4
1. 本试卷共8页,满分60分。考试时间90分钟。
2. 在试卷和答题卡上准确填写学校名称、班级、姓名和学号。
3. 试题答案一律填涂或书写在答题卡上,在试卷上作答无效。
4. 在答题卡上,选择题用2B铅笔作答,其他试题用黑色字迹签字笔作答。
5. 考试结束,请将本试卷和答题卡一并交回。
知识运用(共14分)
一、单项填空(共6分,每小题0.5分)
从下面各题所给的A、B、C、D四个选项中,选择可以填入空白处的最佳选项。
1. —Jack, thank you lor the flowers.
—It’s all right. I hope you like .
A. they B. them C. their   D. themselves
2. —What’s the weather like in Australia July?
—It is winter there, so it’s a little cold.
A. in B. on C. at    D. with
3. The North Star is one of stars in the night sky.
A. bright B. brighter C. brightest   D. the brightest
4. I’d love to go to the theatre tonight,  I am too busy.
A. so B. or C. but     D. and
5. We a few museums while we were in London.
A. visit B. visited C. have visited D. are visiting
6. —Shall we play tennis now?
—Sorry, I can’t. I my homework.
A. do B. did C. have done D. am doing
7. Mr. King a lot about Chinese culture since he came to Beijing.
A. has learnt B. will learn C. learns   D. learnt
8. — do you like better, carrots or potatoes?
—Carrots. They are good for my eyes.
A. Why B. Which C. Who     D. Whose
9. —My grandma looking at that photo on the wall.
—I can understand. It helps her remember her childhood.
A. enjoys B. enjoyed C. was enjoying    D. will enjoy
10. Mum the window in the kitchen when I got home.
A. cleans B. will clean C. was cleaning    D. is cleaning
11. Some new airports in the west of our country. It will be very convenient to go there.
A. built B. will build C. were built D. will be built
12. —I wonder . You are very early every day.
—Only 5 minutes’ walk.
A. how lar is it Irom your home to school
B. how lar it is from your home to school
C. how lar was it Irom your home to school
D. how far it was from your home to school
二、完形填空(共8分,每小题1分)
阅读下面的短文,掌握其大意,然后从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选择最佳选项。
Lyle’s Second Go
In 1982,when I was coaching the Raiders, the owner of the team talked with me about a possible trade for Lyle Alzado. After watching him on tape,I didn’t think he was that good, but the owner felt we could make Lyle better by creating the right environment lor him. We made the 13 .
That summer at training camp,Lyle was having a hard time. He had that look in his eyes that many young players and some old players get when things aren’t going 14. One morning Lyle came into my office and he looked like he hadn’t slept. Here was a huge man, with his head about as 15 as it could go. We talked, or rather, I listened. The main point was that Lyle felt his career (职业生涯)was over and it would be best for him and for the team if he retired (退役).He apologized for 16 us since we had just traded for him.
Lyle was always an emotional person. This is one of the reasons he was a good player. He 17 all that emotional energy with him, ready to lire out at the snap of the ball (开球).Now he was in front of me, almost crying. I thought for a moment, realizing we had to keep that 18 going. Then I went through my reasons why he should not retire. At the end of our talk, I said,“You go out and play your very best, and let us 19 if you still have it. Personally, I think you do.”
In January 1984. Tampa Bay Stadium. Super Bowl XVIII. With less than two minutes remaining, we were leading 38-9. We were the world champions of professional  football. I saw Lyle,crying like a baby. I had to turn away quickly,or I would have joined him in 20.
I remembered that morning in my office, and what Lyle, and what the Raiders, had achieved since he came to us. If Lyle hadn’t given his career another shot, he wouldn’t have had this victory. Maybe the Raiders wouldn’t have had this victory. During that moment, I felt one of the greatest satisfactions of my coaching career.
13. A. deal           B. plan          C. argument             D. mistake
14. A. away         B. over           C. well                     D. fast
15. A. low            B. cool           C. clear                   D. heavy
 16. A. pushing   B. refusing     C. cheating              D. disappointing
17. A. faced        B. carried       C. received              D. imagined
18. A. ball           B. fire             C. time                     D. talk
19. A. guess      B. wonder       C. decide                D. predict
20. A. cheers      B. pain           C. peace                 D. tears
阅读理解(共36分)
三、阅读下列短文,根据短文内容,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选择最佳选项。(共26分,每小题2分)
A
I’m crazy about chocolate, so it’s no surprise that my favorite book is Charlie
and the Chocolate Factory by the wonderful Roald Dahl. Forget Charlie Bucket,
the real hero is Willy Wonka, inventor of the most amazing sweets in the world.
Here are just afew of his delicious creations :
•Hot ice cream for a cold day! What a great idea. Now I can eat ice cream
every day! He also invented an ice cream that never melts (融化)—very useful.
•Wallpaper that you can lick. This wallpaper comes in orange, grape, apple
and banana flavours. When you lick the pictures, you taste the fruit. Brilliant!
•Grass made of sugar called Swudge. It grows by the chocolate river and the
chocolate waterfall in Willy Wonka’s factory.
•Mr. Wonka also invented some special sweets for schoolchildren, such as a
kind of chocolate others cannot see when you are eating it. There are also sugar-
coated pencils and magic hand-fudge (软糖)—you hold the fudge in your hand
and you taste it in your mouth. Finally, there are Wonka’s exploding
sweets — a great way of scaring (恐吓)the school bully!
Anyway, these are just a few of his inventions. Read the book
if you want to know more.
21. Who invented the most amazing sweets in the world?
A. Willy Wonka. B. Roald Dahl.
C. Charlie Bucket. D. The writer.
22. Wallpaper is a kind of sweet that            .
A. never melts B. has tastes of different fruits
C. smells like chocolate D. can not be seen by others
23. Which invention is designed especially for schoolchildren?
A. Hot ice cream. B. Wallpaper.
C. Swudge. D. Sugar-coated pencils.

B
JOINING A CHOIR
I’ve always loved singing, but singing hasn’t always loved me. I
would open my mouth with a beautiful song in my head, fully expecting
my voice to follow suit — only to get an awful tone (音调)in return.
Still, without a second thought, I continued to try to sing whenever
possible. On car journeys, when my now twenty something sons were
small, they would make a great play ( hands over their ears, shouting
‘ No,Mum,stop!’) of going through punishment as I sang along to the radio.
Never in a hundred years would I have thought about joining a choir. And when I did finally become a member of my first choir 15 years ago, something fantastic happened to my life. From the first time I experienced my voice as something special but also comfortable, in harmony (和谐)with the other singers, I lost my heart to singing. It was like falling in love. And everyone in the choir had the same shining smiles and bright eyes — singing made them feel happy, too.
Although it is singing itself that makes me happy,it is also how a choir works together. There is something magical about breathing together. The voice of everyone singing quietly together is powerful and excitingly mysterious (神秘的),almost spiritual.
And there’s the unexpected friendship from the activities we do as a choir: raising money for good causes and taking our singing sometimes to places where people are forgotten and sad.
I am now a member of six choirs and,if I can,sing every day of the week. I stand in front of several hundred people,and know that some,if not all,of each song will sound not bad at all.
24. What did the writer’s sons think of her singing when they were small?
A. Terrible. B. Comfortable. C. Fantastic. D. Boring.
25. When did the writer join her first choir?
A. A week ago. B. Six years ago. C. Fifteen years ago. D. Twenty years ago.
26. What brings the writer the unexpected friendship?
A. Having car journeys with her sons.
B. Helping others by singing in choirs.
C. Having shining smiles and bright eyes.
D. Singing in front of hundreds of people.

C
Parents and children often face the challenges of money. Common topics include setting the pocket money, learning to save, and deciding on expensive purchases. The goal of most parents is to teach their kids how to manage money wisely. The goal of most kids is getting money to spend. How can families balance these goals?
“All parents hope they’ll raise a money-savvy kid, who’ll grow up to be an adult wise in their money use.” says financial (金融的)planner Peg Eddy. The key is letting kids learn by having a little money of their own.
The Tidier family in Denver found the best way to teach about money was to let their kids earn some. Their son, Ryan, 17, has been helping with their garden since he was 8. Now he has been able to save $7,800. Ryan has come to see the value in making his own money even when other kids are given money by their parents.
Learn Now, Save Later
Money skills are an important part of becoming a successful adult. David Brady, another
financial planner, says, “Young people today will have much more responsibility for their financial future than their parents or grandparents.”
Brady does remind kids. “They shouldn’t be thinking about money all the time,” he says.
However, they should understand basic rules for earning, saving and investing (投资).
That knowledge is greatly needed. Over the past years, the average credit card debt (债 务)of Americans ages 18 to 24 doubled, to nearly $ 3,000. Among high school students, four out of five have never taken a personal-finance class.
Talking About It
Many kids want to learn how to manage their money. But parents
think only about what kids shouldn’t do. Instead, experts say,
knowing how to manage money is the best way for kids to get
what they really want. That means long-term planning and saving
 for big expenses like college or a car. It also means thinking of others, by making donations to charity (慈善).
Giselle Lopez, 17, of New York City, learned the hard way. She was over $ 2,000 in debt on her first credit card. Her parents refused to pay, so Giselle got a job. Then she paid the debt off slowly herself. “Now every time I use it, I know that it comes from my own pocket,” Giselle says.
     “That gives me a sense of responsibility for my actions.”
Different kids will have different styles when it comes to money. Teaching them how to use
money doesn’t have to mean setting strict rules. When children like Ryan and Giselle have their own money to consider, they can learn to set those rules themselves.
27. Brady believes that .
A. parents should attend more personal-finance classes
B. parents should teach their kids how to save
C. kids should learn how to manage money
D. kids should follow the school rules
28. Why did the writer say Giselle Lopez “learned the hard way”?
A. Because she had to pay the debt off slowly herself.
B. Because she had to make donations to charity.
C. Because she had difficulty finishing her job.
D. Because she had too many credit cards.
29. What is the best title for the passage?
A. Saving Matters! B. Parents Rule! C. Classes Work! D. Money Counts!
D
Cities are taking interest in electric scooter-share systems as an affordable transportation to cut down on pollution and traffic jams. The electric scooters, which weigh between 30 and 40 pounds, reach speeds of about 15 mph.
In September 2017,Santa Monica, California, became the first U.S. city to
have an electric scooter-share service. Users find and unlock one of the more than
1,000 scooters with a smartphone app. A ride costs $ 1,and then 0.15 cents for
each minute of riding throughout the beach town.
Bird, the startup operating the scooter-share, picks up the scooters every
night to them, and places them around Santa Monica each morning ready for people’s use. The company was created by Travis VanderZanden, who once worked in Uber and Lyft, after he realized ridesharing services failed to help with traffic jams and air pollution. Since its September 2017 beginning, Bird’s system has served more than 50,000 riders who have taken 250,000 trips — more than half of which have been in the last month. It’s since expanded (扩 张) to Venice, California, and some neighborhoods in Los Angeles and San Diego. Bird plans to expand to lots of markets by the end of 2018.
Competitors, backed by millionaires, are appearing. Two bike-share startups LimeBike and Spin, have spoken of plans to provide electric scooters in cities this year.
Electric scooters have also gotten the attention of Mayor Pete Buttigieg from South Bend,
Indiana. The city is interested in using them as a way to improve public transportation. South Bend was one of the first to use bike-share systems, which allow people to park ridesharing bikes on public land. “We love to be early pioneers,” said Buttigieg. “If we work out the safety problem, we would be open to welcoming the technology.”
“We need to make sure these new transportation systems are lawful and safe for users,”
Constance Farrell,a spokeswoman for the city of Santa Monica told CNN. “We would like to see electric scooters continue to operate in the city. They are in line with our goal of multi-modal living and carbon-light living. ” According to Farrell,there have been eight accidents, including one with a serious head injury, in Santa Monica after the scooters rolled out. Users are required to have a driver’s license (驾 照),shouldn’t ride on sidewalks or have other passengers on board.
Bird has given out free helmets to some riders and tells its users to ride in bike
                              lanes, but some users ride on sidewalks, and most U.S. streets don’t have
 bike   lanes.                   
“The global community of cities is going to have to work this all out for scooters,”Buttigieg said. “They can move unbelievably quickly. That’s exciting,and a little dangerous. ”
 
30. Why did Travis create Bird company?
A. Because he received support from millionaires and the government.
B. Because many cities had electric scooter-share services.
C. Because it is lawful and safe to use electric scooters.
D. Because cities need better ridesharing services.

31. The words “ are in line with” in Paragragh  6 probably mean “       ”.
A. stop  B. meet the need of   C. change  D. are ahead of
32. What can we learn from the passage?
A. Future electric scooters will be very slow and sale.
B. Electric scooters will cause fewer accidents than cars.
C. More cities will try to help with electric scooters service.
D. Future traffic problems will be solved with help of electric scooters.
33. The passage is mainly about .
A. the challenges of the electric scooter-share system in America
B. the advantages and disadvantages of electric scooters in America
C. the introduction of the electric scooter-share service in America
D. the future of electric scooters in public transportation in America
四、阅读短文,根据短文内容回答问题。(共10分,每小题2分)
It was a cold night in Washington, D.C., and I was heading back to the hotel when a man came to me. He asked if I would give him some money so he could get something to eat. I’d read the signs: “Don’t give money to panhandlers (乞丐).” So I shook my head and kept walking.
I wasn’t prepared for a reply, but he said, “I really am homeless and I really am hungry! You can come with me and watch me eat!” But I kept on walking.
I couldn’t forget what happened to me that day for the rest of the week. I had money in my
pocket and it wouldn’t have killed me to hand over a dollar or two even if he had been lying. On a very cold night, no less, I thought the worst of a fellow human being. Flying back to Anchorage, I still couldn’t help thinking of him.
I was the writer of a weekly garden column (专栏)at The Anchorage Daily News. One day, out of the blue, I came up with an idea. Bean’s Cafe, the soup kitchen in Anchorage, feeds
hundreds of hungry people every day. Why not try to get all my readers to plant one row in their
gardens for Bean’s? Plant a row and take it down to Bean’s. Clean and simple.
We didn’t keep records back then, but the idea began to take off. People would call me when they took something in. Those who only grew flowers gave them away. Food for the spirit.
In 1995 , the Garden Writers Association of America ( GWAA) held their meeting in Anchorage and alter learning of Anchorage’s program, Plant a Row for Bean’s became Plant a Row for the Hungry. The idea was to have every member of the Garden Writers Association of America write or talk about planting a row for the hungry.
As more and more people started working with the program, many companies gave free seed to customers and had the logo (商标)seen in public.
Garden editor Joan Jackson raised more than 30,000 pounds of  fruits and vegetables her first year, and showed the public how the program could really work. Texas fruit farms gave away food to their local food bank alter hearing about Plant a Row. Today the program continues to grow.
I am shocked that millions of Americans are threatened by hunger. If every gardener in
America - and we’re seventy million strong - plants one row for the hungry, we can make a difference in the number of neighbors who don’t have enough to eat. Maybe then I will stop feeling guilty (愧 疚) about walking past a hungry man I could have helped.
34. Did the writer give money to the hungry man?
35. How did the writer feel alter flying back to Anchorage?
36. What did the writer try to get his readers to do?
37. What did the GWAA do for the “Plant a Row” program?
38. What is the purpose of the program?
书面表达
五、文段表达(10分)
39.从下面两个题目中任选一题,根据中文和英文提示,完成一篇不少于50词的文段写作。文中已给出内容不计入词数。所给提示词语仅供选用。请不要写出你的校名和姓名。
题目①
假如你是李华,你被邀请在学校组织的“中英学生学习交流会”上发言。请你结合经历的“五选三”的选考过程,写一份英文讲稿,分享学习体会。内容包括你选考的科目是什么?为什么选择这些科目?你认为如何能学好它们?
提示词语:physics, biology and chemistry, politics, geography , improve, interest, active
提示冋题:1. What subjects did you choose?
2. Why did you choose them?
3. What is the best way to prepare for them?
Teachers and fellow students ,
I’m greatly honored to give a speech here.            


Thank you.  
Li Hua
题目②
现在,某英文报纸正在开展以“遇见美”为主题的征文活动。假如你是李华,请用英语写一篇短文投稿。谈一谈生活中你遇见美的一次经历,主要内容包括你什么时候在哪里遇见了美,经历了什么事情以及你为什么觉得它美。
提示词语:visit, touch, impress, meaningful, amazing, memory
提示冋题:1. When and where did it happen?
2. What did you experience?
3. Why was it beautiful?
 
北京市西城区2018年九年级统一测试
英语试卷答案与评分标准
2018.4
知识运用
一、单项填空
1. B 2. A 3. D 4. C 5. B 6. D
7. A 8. B 9. A 10. C 11. D 12. B
二、完形填空     
13. A 14. C 15. A 16. D 17. B 
18. B 19. C 20. D   
阅读理解
三、阅读短文,选择最佳选项。
21. A 22. B 23. D 24. A 25. C
26. B 27. C 28. A 29. D 30. D
31. B 32. C 33. C  
四、 阅读短文,回答问题。
34. No, he didn't.
35. He felt guilty.
36. He got his readers to plant a row in gardens for Bean,s.
37. It had every member write or talk about planting a row lor the hungry.
38. The purpose is to call on more people to help the hungry in America.
五、 文段表达
39. One possible version:
题目①Teachers and fellow students ,
I’m greatly honored to give a speech here. I have chosen geography, history and physics as my target subjects. They are chosen because I love them more than other subjects. When I was a kid, my father told me many stories from Chinese history, which interested me so much. Physics experiments are also attractive to me, so I want to expand my interest in this subject.
In my opinion, the best way to prepare for the subjects is to be active in class by listening
carefully and taking notes. Most importantly, thinking independently and asking questions are also good ways to learn from our teachers.
I am sure that you all have your own experiences, and I hope you can also share them with us. I believe all of us will make great progress.
Thank you.
Li Hua

题目②
Last year, I watched the most beautiful movie of my life at an IMAX theater in Beijing. On the giant screen in front of me, a true story from history and amazing filmmaking came together to give me a very meaningful experience.
The movie was Dunkirk, and the story that happened on the screen was one of heroism and the sad reality during WWII. As I watched the movie, it was as if I were experiencing the same victories and setbacks right from my seat in the theater.
From the touching musical score and impressive images seen on the screen, to the heartache and pride felt by the soldiers, this movie left me a beautiful memory that I will never forget.
书面表达评分标准
第一档:(10 ~9分)
完全符合题目要求,观点正确,要点齐全。句式多样,词汇丰富。语言准确,语意连贯,表达清楚,具有逻辑性。
第二档:(8~6分)
基本符合题目要求,观点正确,要点齐全。语法结构和词汇基本满足文章需要。语言基本通顺,语意基本连贯,表达基本清楚。虽然有少量语言错误,但不影响整体理解。
第三档:(5~3分)
部分内容符合题目要求,要点不齐全。语法结构和词汇错误较多,语言不通顺,表达不够清楚,影响整体理解。
第四档:(2~0分)
与题目有关内容不多,只是简单拼凑提示词语,所写内容难以理解。

文 章来
源莲山 课件 w w
w.5 Y k J.Co m
最新试题

点击排行

推荐试题

| 触屏站| 加入收藏 | 版权申明 | 联系我们 |