2018中考英语总复习能力提升训练(二)人教新目标版(含答案)

作者:佚名 资料来源:网络 点击数:    有奖投稿

2018中考英语总复习能力提升训练(二)人教新目标版(含答案)

本资料为WORD文档,请点击下载地址下载
文 章
来源 莲山 课件 w w
w.5 Y k J.cOM

能力提升训练(二)
[范围:八年级上册 时间:30分钟]
Ⅰ.完形填空
Many of us enjoy watching animals in the world. But do you know they can teach us?
Geese(雁), for example, teach a very good lesson about __1__. In the fall, Canada geese fly to the warm south to __2__ Canada's cold winter. They lift off in no order. Yet __3__ they form a V shape, with one bird leading the group.
This V shape allows geese to __4__ energy. When the front bird moves its wings up and down, the resulting force of the air lifts the next one. This continues down the line. The bird __5__ has the hardest job. When it gets __6__, it moves behind, and another bird moves into the lead. By sharing the role, the group can travel great distances. Geese flying in a V shape can fly 70 percent farther without __7__ than birds flying alone.
During the long flying journey, geese communicate with one another. They honk(鸣叫) to __8__ the birds up front to keep up the speed. They also cheer each other up __9__ working toward a common goal.
What have we learned from the lovely geese's experience and skills?
__10__ together! Whether it is our personal lives or our jobs, we need other people. We need the spirit of teamwork!
(  )1.A.experience  B.success  C.teamwork
(  )2.A.look for  B.get away from  C.wait for
(  )3.A.busily  B.quickly  C.bravely
(  )4.A.save  B.waste  C.create 
(  )5.A.in front  B.at the back  C.in the middle 
(  )6.A.bored  B.tired  C.hungry 
(  )7.A.rest  B.sleep  C.excuse 
(  )8.A.lead  B.encourage  C.teach 
(  )9.A.until  B.after  C.while 
(  )10.A.Play  B.Travel  C.Work
Ⅱ.阅读理解
A
For Sale A HUAWEI Ascend P7, new, the price can be negotiated(商量) in person.
Call Cici at 397­8569.
Looking for
an Apartment
to Rent Two­bedroom apartment, from February 1st to June 30th, with shower, near Yucai Middle School.
Call Mike at 633­4768.
Help Wanted Can you spend nine hours a day doing some babysitting? We are in need of help from 8:30 a.m. to 5:30 p.m. every day.
If you would like to help out, please call Linda at 101­1387.
Lost Lost a week ago near Main Street. Puppy is only 9 months old. He is a black schnauzer(雪纳瑞).
It is priceless for me. Reward. Call Alice at 766­5923.
Found A purple handbag was found on North Street yesterday morning, Nov. 23rd.
Please call John at 809­7965.


(  )11.You can call ________, if you are interested in buying a new cell phone.
A.397­8569  B.633­4768  C.766­5923
(  )12.Mike wants to rent an apartment ________.
A.which has 3 bedrooms
B.which is near a primary school
C.where he can take a shower
(  )13.If you want to look for a job, you can get in touch with ________.
A.Alice  B.Cici  C.Linda 
(  )14.Puppy lost his way ________.
A.on February 1st  B.at 5:30 p.m. C.seven days ago 
(  )15.If you lost a handbag ________, you can call John at 809­7965.
A.on Main Street  B.on North Street C.near Main Street 
B
Nowadays, phone calls and messages help us make regular contact(联系) with others. It means that we seldom write letters now. But a TV show, Letters Alive(《见字如面》), is bringing back this old habit.
Letters Alive invites famous actors and actresses, but there are no funny jokes or different competitions. Instead, it's just one person walking up to a microphone and reading a letter.
The letters were written by people from different times in history. For example, in one episode(集), they read a letter written by a famous writer Xiao Hong to her younger brother in 1941. The letter shows that Xiao Hong missed her brother so much and had great hopes for his future.
“Every letter opens another world for us,” according to Guan Zhangwen, the director of the TV show. “It seems that we can experience the real lives and feelings of the writers,” Since its first episode on Dec. 5, Letters Alive has been widely praised. Many audiences(观众) said that it has provided a breath of fresh air to today's TV shows.
Besides Letters Alive, some other cultural TV shows have also been well received by Chinese audience. They include Chinese Poetry Conference, a traditional Chinese poetry competition and Readers, a program that invites people to read poems and articles they like or wrote. It suggests that cultural values and true feelings are becoming our interest.
(  )16.Letters Alive, a TV show, invites famous people to ________.
A.tell audiences jokes
B.read and share letters
C.walk up to a microphone to sing
(  )17.According to the passage, which sentence is TRUE?
A.We can experience the real lives and feelings of the writers by reading letters.
B.Xiao Hong missed her brother but had no hope for his future.
C.Letters Alive is not popular enough to attract audiences.
(  )18.How many cultural TV shows are mentioned in the passage?
A.One.  B.Two.  C.Three.
(  )19.Chinese audiences ________ these cultural TV shows.
A.like  B.dislike
C.show no interest in
(  )20.What is the best title for the passage?
A.Phones have taken the place of letters
B.Letters become popular again
C.Letters encourage us to communicate


C
Have you ever got your lunch, but not known where to sit? You don't want to sit alone. But you are not sure who would be friendly and let you sit with them.
To solve the problem, Natalie Hampton, 16, made an app called Sit With Us. It makes finding friends in the school canteen(食堂) very easy. Natalie is from Sherman Oaks, California, the US.
The free app went online on Sep.9. Students can sign up as “ambassadors”(大使) for a club. Then they can post “open lunch” events to invite others to join in.
Natalie got the idea to create the app after she ate alone her whole seventh grade year. The experience made her feel sad and she was even bullied(欺负). She changed schools because of that.
People may want to know why you don't just ask to sit down. Natalie said the app stops kids from being rejected in front of others. “This way it's very private. It's through the phone. No one else has to know. And you know that you're not going to the table,” she told NPR.
So far, the app works well. “I had my first club meeting, and everyone was very excited. People are already posting open lunches at my schools. So I'm very excited,” Natalie told NPR.
(  )21.Natalie Hampton made an app to solve the problem of ________.
A.having no idea when to have lunch
B.having no friends to go out with
C.having no friends to have lunch with
(  )22.Natalie Hampton once changed her school because ________.
A.she ate her lunch alone for a year and was bullied
B.she didn't like the food in the schoolcanteen
C.she was not welcomed in her school
(  )23.What does the underlined word “rejected” in Paragraph 5 mean in Chinese?
A.嘲笑  B.惩罚  C.拒绝
(  )24.According to the passage, we can learn that ________.
A.we can share the lunch pictures on the app
B.we can easily find someone to sit with during lunchtime
C.we need to pay some money to use the app
(  )25.Which word can be used to describe Natalie Hampton most?
A.Brave.  B.Creative.  C.Kind.

 
参考答案
Ⅰ.1—5 CBBAA 6—10 BABCC
Ⅱ.A
11—15 ACCCB
B  
【主旨大意】 本文是一篇说明文,主要介绍了央视热点电视节目《见字如面》的情况,该节目因此特点明显而深受观众青睐。
16.B 细节理解题。根据第二段第二句可知,《见字如面》邀请著名演员通过麦克风阅读、分享信件,故选B。
17.A 细节理解题。根据第四段第二句“It seems that we can experience the real lives and feelings of the writer.”可知,通过阅读信件,我们可以体验作者的真实生活和情感,故选A。
18.C 细节理解题。通读全文可知,文章第一段提及了《见字如面》节目;最后一段提及了《中国诗词大会》和《朗读者》节目,所以本文共提及了三个电视节目。故选C。
19.A 细节理解题。根据第四段最后一句可知,许多观众对这一节目给予了高度评价,许多观众喜欢该节目,故选A。
20.B 主旨大意题。通读全文可知,本文主要介绍了央视热点电视节目《见字如面》的情况,该节目深受观众青睐。
C
【主旨大意】 本文是一篇说明文。为了解决坐在哪儿,不再独自吃饭的问题。16岁的Natalie Hampton开发了“和我们坐在一起”APP软件,颇受人们欢迎。
21—25 CACBB

文 章
来源 莲山 课件 w w
w.5 Y k J.cOM
最新试题

点击排行

推荐试题

| 触屏站| 加入收藏 | 版权申明 | 联系我们 |