七年级英语下册Unit4单元练习含听力mp3(译林牛津版)

作者:佚名 资料来源:网络 点击数:    有奖投稿

七年级英语下册Unit4单元练习含听力mp3(译林牛津版)

本资料为WORD文档,请点击下载地址下载
文章来
源莲 山课件 w ww.5 Y
K J.cOm

初中英语译林牛津版七年级下册Unit4 Finding your way单元练习
                                                                                                        
一、听力(听力)(共20小题;共20分)
 听力部分(20分)
Ⅰ.听句子,选出句子中所包含的信息(5分)
 1. A. tree B. trip C. travel
 2. A. excited B. exciting C. expensive
 3. A. 428 B. 728 C. 782
 4. A. bell B. bike C. believe
 5. A. They are taking a plane to Lanzhou.
 B. They are going on a trip to Lanzhou by train.
 C. They will take a plane to Lanzhou.
 II.听对话和问题,选择正确答案(5分)
 6. How far is Jack's home from the centre of the city?
 A. 20 minutes by bus.
 B. 40 minutes by underground.
 C. 40 minutes by bus.
 7. When does the train leave?
 A. At 5:30. B. At 4:30. C. At 6:30.
 8. How much is the car?
 A. 3,000 yuan. B. 30,000 yuan. C. 300 yuan.
 9. Where is the man going?
 A.   B.   C. 
10. What does the man like?
 A.   B.   C. 
 Ⅲ.听长对话和问题,选择正确答案(5分)
11. What is the woman doing now?
 A. Making a phone call. B. Giving a lesson. C. Asking the way.
12. What place is the woman going to?
 A. A school. B. A cinema. C. A shop.
13. Which bus is the woman going to take?
 A. No. 4. B. No. 14. C. No. 44.
14. Where is the bus stop?
 A. On the right along the road.
 B. On the left along the road.
 C. In the middle of the road.
15. How long will it take the woman to get there?
 A. 20 minutes. B. 12 minutes. C. 2 minutes.
 IV.听短文填空(5分)
16. Jack Wilson is from Toronto,                 .
17. Jack is a schoolboy.He knows China is a                  country.
18. Jack wants to go on a                  to China.
19. There are                  students in his class.
20. Jack and his friends often play football on                  afternoon.
二、单项选择(共15小题;共15分)
21. There is                  old pencil in                  pencil box.
 A. a; the B. an; the C. an; a D. the; a
22. There is no bridge                  the river, so we                  the river by boat.
 A. cross; cross B. cross; across
 C. across; cross D. across; across
23. --- Why are you standing there, Anna?
 --- I can't see the words on the blackboard. Two tall boys are sitting                  me.
 A. in front of B. behind C. next to D. beside
24. Could you help me                 ?
 A. with open the window B. open the window
 C. to opening the window D. opening the window
25. --- You're coughing badly. Have you gone to see a doctor?
 --- No, but I                 .
 A. am going to B. will not
 C. am not going to D. haven't
26. Wu Yan wants to buy                  dress for her mother on                  Mother's Day.
 A. an; the B. /; a C. a; / D. the; a
27. Turn right                  the second crossing and the bank is                  your left.
 A. in; on B. in; at C. at; in D. at; on
28. ---                  have dinner with my wife and me next weekend?
 --- Yes, I'd like to. Thank you.
 A. Would you like B. Do you like
 C. Would you like to D. Do you
29. There is a bridge                  the river. Many boats go                  it every day.
 A. over; through B. over; below C. on; through D. above; under
30. --- Excuse me, how can I get to the post office?
 ---                 .
 A. Never mind B. Sorry, I am new here C. That's OK
31. --- What does your English teacher                 ?
 --- He is tall and thin. He's really handsome.
 A. look B. like C. look like D. be like
32. Help others,                  you'll feel happier!
 A. and B. or C. but D. when
33.                  more, and you will improve your spoken English.
 A. To speak B. Speaks C. Speak D. Speaking
34.                  he                  forward                  a class trip?
 A. Is; looking; to have B. Does; look; having
 C. Is; looking; to having D. Does; looking; to having
35. --- I don't care what my teachers think.
 --- Well, you                 .
 A. could B. would C. should D. might
三、完形填空(共10小题;共15分)
        My aunt, Jenny Lee lives in a town in Canada. She has a     36     face like the sun. Her favorite     37     is Hu Xinger. Now she's in the     38     Wonderful Friends (《奇妙的朋友》) with five other stars. They live and play with many kinds of     39     in the zoo in Guangzhou. These animals are very cute.
        My aunt often tells stories about animals to her son. Today she wants to take him to the     40     to see animals. In the morning, Jenny gets up early and helps her son get dressed. They can     41     the subway to the zoo easily. Her son is only five years old, so he doesn't need to pay for the ticket(票). It's     42    . At the zoo, they watch the monkeys     43     the trees. After lunch they enjoy drinking     44     in the park. They like to spend time in the park. In the evening, they have dinner in a     45     and go home. The restaurant is near their house.
36. A. long B. round C. short D. tall
37. A. actor B. actress C. police D. teacher
38. A. movie B. book C. newspaper D. show
39. A. persons B. animals C. mountains D. trees
40. A. cinema B. bank C. hospital D. zoo
41. A. by B. get C. take D. ride
42. A. busy B. bad C. free D. young
43. A. crossing B. putting C. making D. climbing
44. A. juice B. salad C. vegetables D. fruits
45. A. restaurant B. school C. bus stop D. hotel
四、阅读理解(共16小题;共32分)
A
        At 9:30, my parents and I are driving a car to my grandparents' home. Today is the Dragon Boat Festival. Everyone wants to be with his or her family this day.
        At 10:40, at my grandparents' home, my grandfather and grandmother are making zongzi. They are happy to see us visit them.
        At 11:30, we are sitting in the yard(院子). My father and uncle are helping my mother and aunt cook lunch. They are preparing some chicken, fish and fruit. How delicious the food is!
        At 12:15, we are sitting at the table. Before lunch, we say something good to my grandparents. We wish them to live a happy and healthy life. They are so happy to hear that.
        At 13:10, my mother and aunt are doing the dishes. My father and uncle are watching a basketball game on TV. My grandparents are talking with my cousin and me. We really have fun. It's so good to be with our family.
46. What's the writer's grandparents making?
 A. Soup. B. Fish. C. Zongzi. D. Mooncakes.
47. When may the writer's uncle get to his grandparents' home?
 A. At twenty past eleven. B. At a quarter to twelve.
 C. At half past twelve. D. At twelve o'clock.
48. They can't eat                 .
 A. fish B. chicken C. zongzi D. salad
49. Who is talking with my cousin and me at 13:10?
 A. My father. B. My uncle.
 C. My aunt. D. My grandparents.
50. Which of the following statements is TRUE?
 A. The writer goes to his grandparents' home by bus.
 B. At 10:40, the writer's father is reading in the living room.
 C. The writer's grandmother is washing the dishes at 13:10.
 D. The writer has a good time that day.
B
        One of my favourite things to do is hiking in mountains. Because nobody likes the idea of getting lost, I always prepare before every trip. But what's the best navigation tool, a Global Positioning System (GPS) or a good old map and compass? Five of my friends and I hiked through the mountains on a trail I marked. One team of three carried a GPS, and the other team used a map and compass.
        It took the GPS team 3 hours and 11 minutes to get through the whole hike, however, it took the map and compass team only 2 hours and 49 minutes. The biggest problem the GPS team met was that they lost the satellite signal (卫星信号) in some places. With no map or compass, they had to walk around until they were in a place where the signal was good. The map and compass team was able to spot(认出) different landmarks, compare them to their maps and then use the compass to point them in the right direction.
        When I head out on my future hikes, I'm bringing a map, a compass and a GPS to show me the way.
 
51. The writer prepares before every trip because he doesn't                 .
 A. like the old map or compass
 B. know how to use the GPS
 C. want to get lost in mountains
 D. want to get into the mountains alone
52. The two teams                 .
 A. had the same navigation tool
 B. went along the same trail
 C. had the same problem
 D. finished the whole hike at the same time
53. In the end, the writer found out                 .
 A. the map and the compass were too old navigation tools to use any more
 B. it wasn't necessary to bring a map and a compass together with a GPS
 C. the GPS had some disadvantages in hiking in mountains
 D. he wouldn't use a GPS any more
C
        School trips are one of the things that school children hope for about school. They are one way to show children that they can also learn much outside the classroom.
        A good side of having a school trip is that children can use the learned or the learning things in class in true life. Knowledge in science and maths can be used. Then students will remember their lessons well. Also, students will have first-handinformation on how their school subjects work outside classroom. For example, a visit to a museum can not only learn about history but can also learn about science or geography.
        What's more, always learning in classroom may make some kids lose interest in a subject. This is really true for some difficult subjects. However, kids can learn in new environments during school trips and take on as much information as they want and can.
        School trips also help kids get to know each other in a more relaxed environment, without thinking about tests or grades.
        Showing students the larger world around them can really help them learn more.
54. Why can students remember their lessons easily by taking school trips?
 A. Because they can get the first-hand information.
 B. Because they like visiting museums and learning science.
 C. Because they can put what they learned in class into action.
 D. Because they know the good side of a school trip.
55. How will students feel when they are in new environment of school trips?
 A. Interesting and active. B. Difficult and tired.
 C. Friendly and easy. D. Relaxed and fun.
56. What's the main point about school trips in the passage?
 A. They are helpful for kids to show what they learned at school.
 B. Kids should learn more about science outside classroom.
 C. Kids should learn more from school trips.
 D. They are good for improving students' learning.
D
        Christopher Columbus is famous because he found something he wasn't looking for.
        In 1492, Columbus sailed across the Atlantic Ocean in order to reach India. What he found was something far different. He found the New World. How did this come about? It all started in Italy.
        Christopher Columbus was born in Genoa in 1451. His family didn't have a lot of money, and Christopher wasn't an only child. He didn't have much of an education until he was much older. Instead, he went to sea. He sailed around the Mediterranean(地中海) and as far north as England and Ireland.
        During his travels, Columbus heard the reports of land to the west of the Madeira and Azores Islands. They were in the Atlantic Ocean west of Portugal. He wanted to know more and got maps and books on geography.
        Marco Polo said that Japan was only 1,500 miles east of China. As a result, Columbus thought that Japan was only 3,000 miles west of Portugal. And 3,000 miles was a distance that ships could travel in those days.
        So, Columbus decided that he wanted to get to the East by going west. He thought that if he sailed far enough west, he would sail around the world enough to reach the East. Based on his calculations(计算), Japan was only 3,000 miles away, after all.
57. Where did Columbus want to go when he sailed across the Atlantic Ocean in 1492?
 A. America. B. India. C. Japan. D. China.
58. Which of the following is true according to the third paragraph?
 A. There were many people in Columbus' family.
 B. Columbus was an only boy of his parents.
 C. Columbus did well in school when he was young.
 D. Columbus once traveled to Ireland.
59. During his travels, Columbus was interested in                 .
 A. geography B. physics C. chemistry D. history
60. We can infer from the passage that                 .
 A. Columbus had a dream to visit America
 B. Marco Polo was a great traveler from Portugal
 C. Columbus had the idea that earth was round
 D. nobody believed Columbus could reach China
61. The passage is mainly about                 .
 A. Columbus's childhood
 B. the reports of Azores Islands
 C. how Columbus began his sail
 D. what Marco Polo said in his book
五、单词拼写(根据中文提示拼写单词)(共10小题;共10分)
62. There is always much                 (交通) on the city roads.
63. They want to go on a long                 (旅行) to the west of China.
64. Jim sits in the                 (角) of the classroom, on the right side.
65. I                 (跟随) him to see what he is going to do.
66. My sister works in a                 (银行).
67. We still                 (记得) those wonderful days.
68. The                 (桥梁) make people cross the rivers easily.
69. Don't play with the knife(小刀). It's                 (危险的).
70. Look, that elephant is eating tree                 (叶).
71. The light is red. You can't                 (过) the road.
六、翻译(根据中文提示完成句子)(共5小题;共10分)
72. 大卫的父亲病了, 他不得不照看父亲。
David's father is ill. He                  him.
73. Tom                 (准备) for the final exam. Please be quiet!
74. 我们有充足的时间,用不着太急促。
We've got                                   time; there's no need to rush.
75. 她是一个害羞的女孩, 所以不敢在别人面前唱歌。
She is a shy girl, so she is afraid                 .
76. 多交朋友,你就会减少孤独感。
Make more friends,                  you will feel less                 .
七、阅读与表达(表格式)(共5小题;共10分)
        My hometown is a small village. In the north of the village, there is a big lake. It's not deep. There are many kinds of fish in it. When summer comes, children often go swimming in it. To the south of the lake, there are many bamboos. In the west, there are mountains. You can see a lot of green trees on the mountains. The trees give us a lot of wood and clean air. But there were not so many trees on the mountains ten years ago. The fields are all in the east of the village. We plant many kinds of vegetables and crops there. In the middle of the village there is an old tower. On the top of the tower, you can see the village, the mountains and the lake. My home is just behind it. The only road to our village is in the south. In my village there are no cars, no noise and no pollution. I like my hometown better than many big cities.
根据短文内容,完成表格。

What Where
77.                  In the north of the village
Many bamboos 78.                
79.                  In the east of the village
My home 80.                
81.                  In the south of the village

八、阅读与表达(问答式)(共5小题;共10分)
         The winter holiday is coming. What are the students going to do during the winter holiday? We did a survey and this is what we learned. All the students like the winter holiday because there is an important festival—the Spring Festival.
        Most students say they are going to finish their homework first. After finishing homework, they can have a good time. During the Spring Festival, they are going to visit their friends and relatives(亲戚). They are going to buy some new clothes and good food. Most students are going to watch TV with their families. Some are going to play computer games with friends. Li Lei is going to travel with his parents. They are going to Hainan Island because it's very warm in winter. Huang Jing is going to the countryside to see her grandparents with her parents. Yang Fan is going to take guitar lessons. He loves to play the guitar. Lin Juan is going to play ping-pong every day in the winter holiday. She wants to have a healthy body. I hope all of them can enjoy themselves during the holiday.
 根据短文内容,完成下列小题。
82. Is there an important festival during the winter holiday?
                                                                               
83. What are most students going to do first?
                                                                               
84. Who are most students going to watch TV with?
                                                                               
85. Why is Li Lei going to Hainan Island?
                                                                               
86. What is Lin Juan going to play ping-pong for?
                                                                               
答案
一、听力(听力)
 1. B  2. B  3. B  4. C  5. C 
 6. C  7. A  8. B  9. A 10. A 
11. C 12. B 13. C 14. B 15. A 
16. Canada
17. great
18. trip
19. twenty-four/24
20. Friday
听力原文
Ⅰ. 听句子,选出句子中所包含的信息
1. Let's go on a trip next Sunday.
2. He tells me a piece of exciting news.
3. There are 728 students.
4. I believe that you're right.
5. They're going on a trip to Lanzhou by plane.
Ⅱ. 听对话和问题,选择正确答案
6. W: How far is your home from the centre of the city,Jack?
M: About twenty minutes by underground,but it'll take forty minutes if I take a bus.
Q: How far is Jack's home from the centre of the city?
7. W: Hurry up,Danny.Or we will be late for the train.
M: Don't worry.It's 4:30.The train leaves at 5:30.
Q: When does the train leave?
8. W: How much is your car?
M: Thirty thousand yuan.
Q: How much is the car?
9. W: Will you go to the Great Wall,Wang Hao?
M: No,I will go to the Bird's Nest.
Q: Where is the man going?
10. W: Do you like the Terra Cotta Warriors or the Drum Tower?
M: I like the Terra Cotta Warriors.
Q: What does the man like?
Ⅲ. 听长对话和问题,选择正确答案
W: Excuse me,but could you tell me how to get to the cinema?
M: Which cinema?
W: The Capital Cinema.
M: Oh,it's a long way from here.You'd better take a bus.
W: Which one,please?
M: I think you need a number 44.
W: Where is the nearest bus stop?
M: Walk along this road,and take the first turning on the right.The bus stop is about 100 metres along on the left.
W: How long will it take me to get to the cinema?
M: Only twenty minutes.
W: Thank you very much.
M: You're welcome.
Questions:
11. What is the woman doing now?
12. What place is the woman going to?
13. Which bus is the woman going to take?
14. Where is the bus stop?
15. How long will it take the woman to get there?
Ⅳ. 听短文填空
    M:My name is Jack Wilson.I am from Toronto,Canada.It's far from Shijiazhuang.I am 13 years old.I am a schoolboy.I know China is a great country.I will go on a trip to China.I want to visit the Great Wall and the Silk Road.There are twenty-four students in my class.And there are five Chinese students here in Toronto.We are good friends.We often play football together on Friday afternoon.
二、单项选择
21. B 22. C 23. A 24. B 25. A 
26. C 27. D 28. C 29. B 30. B 
31. C 32. A 33. C 34. C 35. C 
三、完形填空
36. B 37. B 38. A 39. B 40. D 
41. C 42. C 43. D 44. A 45. A 
四、阅读理解
46. C 47. A 48. D 49. D 50. D 
51. C 52. B 53. C 54. C 55. D 
56. D 57. B 58. D 59. A 60. C 
61. C 
五、单词拼写(根据中文提示拼写单词)
62. traffic
63. journey/trip
64. corner
65. follow
66. bank
67. remember
68. bridges
69. dangerous
70. leaves
71. cross
六、翻译(根据中文提示完成句子)
72. has to look after
73. is preparing
74. plenty of
75. to sing in front of other people
76. and, lonely
七、阅读与表达(表格式)
77. A big lake
78. To the south of the lake
79. The fields
80. Behind the tower
81. The only road
八、阅读与表达(问答式)
82. Yes, there is.
83. They are going to finish their homework first.
84. Their families.
85. Because it's warm in winter.
86. She wants to have a healthy body.

文章来
源莲 山课件 w ww.5 Y
K J.cOm
最新试题

点击排行

推荐试题

| 触屏站| 加入收藏 | 版权申明 | 联系我们 |