凯里一中2015-2016高二英语上学期期末试卷(带解析)

作者:佚名 资料来源:网络 点击数:    有奖投稿

凯里一中2015-2016高二英语上学期期末试卷(带解析)

本资料为WORD文档,请点击下载地址下载
文章
来源 莲山课
件 w w w.5 Y K
j.Co M

  秘密★考试结束前  【考试时间:1月10日  14:30-16:30】
凯里一中2015——2016学年度第一学期期末考试试题
 高二英语
             命题人    审题人
本试卷分第Ⅰ卷(选择题)和第Ⅱ卷(非选择题)两部分。考试时间120分钟,共150分。
考生注意:
1.答题前,考生务必将自己的准考证号、姓名填写在答题卡上。考生要认真核对答题卡上粘贴的条形码中“准考证号、姓名、考试科目”与考生本人准考证号、姓名是否一致。
2.第Ⅰ卷每小题选出答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。第Ⅱ卷用黑色墨水签字笔在答题卡上书写作答,在试题卷上作答,答案无效。
3.考试结束,监考员将试题卷、答题卡一并收回。
第Ⅰ卷
第一部分 听力(共两节,满分30分)
做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将在试卷上的答案转涂到答题卡上。
第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)
听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题如阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
1.Why does the man move to New York?
A.To work there.      B.To look after parents.    C.To make a trip.
2.What are the two speakers talking about?
A.Buying a TV.    B.TV channel.   C.Sports meet.
3.Why will the woman leave before eleven?
A.To buy something.   B.To make a work plan.   C.To go home.
4.What did the woman doing at the moment?
A.She was listening to the radio. 
B.She was writing something. 
C.She was reading a book.
5.What is the weather like today?
A.It’s rainy.     B.It’s sunny.    C.It’s cloudy.
第二节(共15小题:每小题1.5分,满分22.5分)
听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,个小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
听第6段材料,回答6、7题。
6.What is the woman most probably doing?
A.Bargaining with the man.
B.Telling the man her advice.
C.Informing the man of an appointment.
7.When will Mr. Evince and the man meet?
A.At 1:00 p.m. tomorrow.
B.At 3:00 p.m. tomorrow.
C.At 3:00 p.m. the day after tomorrow.
听第7段材料,回答第8、9题。
8.Which city’s information does the woman hope to get?
A.New York.     B.Atlanta.   C.New Orleans.
9.Which festival is mentioned in the conversation?
A.Easter Day.     B.New Year’s Day.  C.Valentine’s Day.
听第8段材料,回答第10至12题。
10.What does the man do on weekends?
A.Go climbing with his parents.
B.Have a party at home..
C.Make short trips with friends.
11.What does the woman like best?
A.Swimming and cycling.
B.Swimming and sailing.
C.Sailing and ccycling.
12.What does the man like to do in his spare time?
A.Reading.     B.Dancing.    C.Planting.
听第9段材料,回答第13至16题。
13.When did the two speakers meet last time?
A.One and a half year ago.  B.One year ago.  C.Half a year ago.
14.What gift does the woman give the boy?
A.A motor car.     B.A racing car.   C.A police car.w!
15.How does the woman get here?
A.By plane.     B.By train.    C.By bus.
16.How long will it take to get home by car?
A.About half an hour.   B.An hour.   C.One and a half hour.
听第10段材料,回答第17至20题
17.Where did Nat King Cole play the piano at first?
A.At a bar.     B.In the cinema.  C.At the concert.
18.Why did the lady ask the player to sing a song?
A.She had paid him for this.
B.She knew him very well.
C.She was tired of listening to the piano.
19.What was Nat King Cole best known as later?
A.Dancer.    B.Singer.    C.Painter.
20.Why did Nat King Cole succeed?
A.The lady helped him a lot.
B.He worked hard.
C.He continued to play where he first played.

第Ⅱ卷
第一部分 阅读理解(共两节,满分40分)
第一节(共15小题:每小题2分,满分30分)
阅读下列短文,从每小题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
A
Dick lived in England. One day in January he said to his wife, "I'm going to fly to New York next week because I've got some work there." "Where are you going to stay there?" his wife asked. "I don't know yet." Dick answered. "Please send me your address from there in a telegram (电报)," his wife said. "All right," Dick answered.
    He flew to New York on January 31st and found a nice hotel in the center of the city. He put his things in his room and then he sent his wife a telegram. He put the address of his hotel in it.
    In the evening he didn't have any work, so he went to a cinema. He came out at nine o'clock and said, "Now I'm going back to my hotel and have a nice dinner."
    He found a taxi (出租车) and the driver said, "Where do you want to go?" But Dick didn't remember the name and address of his hotel.
"Which hotel are my things in?" he said, "And what am I going to do tonight?" But the driver of the taxi did not know. So Dick got out and went into a post office. There he sent his wife another telegram, and in it he wrote, "Please send me my address at this post office."
21. Dick flew to New York because ___.
A. he went there for a holiday            B. he had work there
C. he went there for sightseeing (观光)     D. his home was there
22. Why did his wife want a telegram from him?
A. Because she didn't know his address yet
B. Because she wanted to go to New York, too
C. Because she might send him another telegram
D. Because she couldn't leave her husband by himself in New York
23. Where did Dick stay in New York?
A. In the city.   B. In a hotel.   C. In a restaurant.   D. At his friend's house.
24. Who would send him the name and address of his hotel?
A. The manager (经理) of his hotel.    B. The police office.
C. The taxi driver.       D. His wife.
25. Which of the following is not true?
A. Dick stayed at a nice hotel in the center of the city.
B. Dick didn't work on the first night of his arrival.
C. Dick forgot to send his wife a telegram.
D. Dick wanted to go back to his hotel in a taxi.

B
In England, people often talk about the weather because they can experience (经历) four seasons in one day. In the morning the weather is warm just like in spring. An hour later black clouds come and then it rains hard. The weather gets a little cold. In the late afternoon the sky will be sunny, the sun will begin to shine, and it will be summer at this time of a day.
In England, people can also have summer in winter, or have winter in summer. So in winter they can swim sometimes, and in summer sometimes they should take warm clothes.
When you go to England, you will see that some English people usually take an umbrella (伞)or a raincoat with them in the sunny morning, but you should not laugh at them.
If you don't take an umbrella or a raincoat, you will regret (后悔) later in the day.

26. Why do people in England often talk about the weather?
A. Because they can experience four seasons in one day
B. Because they often have very good weather
C. Because the weather is warm just like in spring
D. Because the sky is sunny all day
27. From the story we know that when _________come, it rains hard.
A. sunshine and snow              B. black clouds
C. summer and winter              D. spring and autumn
28. "People can also have summer in winter." Means "it is sometimes too ______in winter."
A. warm     B. cool    C. cold    D. rainy
29. The best title (标题)for this passage is ________.
A. Bad Seasons                 B. Summer or Winter
C. The Weather in England        D. Strange English People

C
Mr Brown was going away for a week. Before he left, he said to his son, "if anyone asks for me, you can tell him that your father has been out for doing something, and will be back in a week, then be sure to ask him to sit down for a cup of tea."
"OK, Dad," said his son. But he was afraid his son couldn't remember this, he wrote these words down on a piece of paper and gave it to him. His son put it into his small pocket, took it out and looked at it every now and then.
Four days passed, but no one came to see his father. The boy thought that there was no man to come and that the piece of paper was of no more use for him, so he burnt it that evening.
The next afternoon, someone knocked at the door. The boy opened it. A man was standing at the door and said, "Where is your father?" The boy put his hand into his pocket at once and looked for the piece of paper. He could not find it. He suddenly remembered he had burnt it, so he shouted, "No more."
The man was very surprised. He asked, "No more? I met your father last week. When did it happen?"
"Burnt yesterday evening."

30. Mr Brown told his son that _____.
A. he would be away from home for four days
B. he would be back in seven days
C. he would be back in a month
D. he liked a cup of tea
31. Mr Brown wrote the words down on ________.
A. the wall     B. the door     C. a piece of paper     D. his son's pocket
32. A man came to visit the boy's father on ________.
A. the second day         B. the third day
C. the fourth day          D. the fifth day

D
Uncle Li and Uncle Wang are good friends. They live next to each other and their farms are both at the foot of the mountain. So they can help each other. But neither of them is clever. They're both poor though they work hard. Most villagers have built new houses, but they still live in the low and broken houses. They never find out why.
Once Uncle Li went to town to buy some medicine for his wife. In the town he heard the apples in a city were expensive. He told Uncle Wang about it as soon as he went back. They decided to carry some apples to the city. They borrowed some money from their friends and bought nearly 1,000 kilograms of apples in the villages and carried them to the city on a tractor. Bad luck! A lot of apples has already been carried there when they arrived. A few days later they had to sell them at a low price (价格)。They felt unhappy and returned to their village.
"I can't understand why we sustained (蒙受) losses in business while others always profit (盈利)" Uncle Li asked one day.
"The tractor was too small " Uncle Wang said without thinking. "We'll carry more apples on a truck next time!"
"I agree!" said Uncle Li. "How foolish (傻的) we were !"

33. Uncle Li and Uncle Wang live in the low and broken houses because __________.
A. they hope to save money
B. they're both poor
C. their farms are at the foot of the mountain
D. they're not far from their farms
34. The two farmers carried the apples to the city to _________.
A. make a journey(旅行)          B. visit some places of interest
C. meet their friends              D. make a profit(盈利)
35. the two farmers had to sell their apples at a low price because ________.
A. their apple weren't as good as the others'
B. their apple were much less than the others'
C. a lot of apples had been already carried to the city
D. they forgot to carry them on a truck
第二节(共5小题;每小题2分,共10分)
根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项。
What is the difference between happy people and unhappy people?  36   Read the following list of things that HAPPY people do differently from UNHAPPY people and you will know.
Well, I can tell you surely that those people who are really happy, fear less and love a lot more. They see each moment, each challenge(挑战), each person as an opportunity(机会) to discover more about themselves and the world around them.   37  
Happy people understand that you can’t really change a situation(境况) by resisting(反抗)it. But they can feel better by understanding that there might be a reason.   38  But , they ask themselves questions like: What can I learn from this? How can I make this better? They always seem to be pleasant and hopeful no matter .
They do the things they do because of the meaning it brings into their lives and because they get a sense of purpose by doing so.
  39   They care more about living a life full of meaning rather than, what in our modern society we would call, living a successful life. The fact here is that most of the time they get both, success and meaning, just because they choose to focus on doing the things they love the most.
  40   They make sure that their actions bring meaning and happiness in the lives of many. They look for ways to give and to share the best of themselves with the world and to make other people happy.

A. They have an ideal(理想的) living and a balanced life.
B. What are these two kinds of people do differently?
C. They are kind to themselves and others and they understand the power of love.
D. The things happy people do are not for themselves, but for the good of others.
E. They are ready to embrace (拥抱)everything in front of them.
F. They understand that “Doing what you love is the most important for living a full life”.
G. When something unpleasant happens to them, they don’t try to fight it, bacause this will make the situation even worse.
第二部分 英语知识运用(共两节,满分45分)
第一节 完型填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)
阅读下列短文,从每小题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
Dad was not only my best friend, but my compass (指南针). While he was alive(活着的), he   41   me with his actions and advice. He taught me one important      42  : “Believe in yourself.”
If there was one phrase my dad   43   liked to hear, it was “I can’t.” He never got to finish high school and   44   two jobs to support(支撑) his large family,  45   he never complained(抱怨). Through education and years of hard work, my dad became an excellent journalist.
When I was in high school, I had a   46   time with math. He tried to help me, but I   47  struggled(奋斗). So my math teacher suggested me to meet him at 7:00 each morning before school for   48  help. I told Dad, “That’s  49! I’m tired! I can’t do that!” He replied, “You’re doing it. I’ll send you to school.” Every morning at 6:45, we’d leave the   50  . Despite (尽管) working 12 hours every day, Dad never once   51   driving me to school.
After months of   52  , I was facing the final exam. I was so   53  . On the day of the final, my dad hugged (拥抱)me and said, “Luke,   54   yourself. You can do it.” His words made me realize I needed to trust in my   55   and in the hours of work I’d   56  . When I got my   57   proudly, the first person I called was my father. He cried, “Yes! You deserved(应得) it!”
Even now, whenever I   58   that a task is too much for me, I think back to that exam. No matter how   59   something is, if you’re willing to work, you can succeed. I’m forever  60   to Dad for that lesson.
41. A. understood    B. forgave    C. guided     D. impressed
42. A. history     B. lesson       C. skill     D. language
43. A. always     B. almost      C. ever     D. never
44. A. did      B. lost       C. left      D. finished
45. A. so      B. or       C. but      D. and
46. A. good      B. free     C. hard     D. short
47. A. still      B. nearly       C. hardly     D. probably
48. A. real      B. practical       C. immediate  D. extra
49. A. wonderful    B. crazy     C. expensive  D. necessary
50. A. house     B. school    C. office   D. farm
51. A. suggested     B. risked       C. enjoyed   D. missed
52. A. meeting     B. testing      C. learning     D. interviewing
53. A. excited     B. nervous    C. happy   D. shocked
54. A. stand for     B. hold back      C. believe in   D. look after
55. A. teacher     B. luck       C. time   D. ability
56. A. wasted     B. ignored    C. picked up    D. handed in
57. A. answer     B. grade    C. pay    D. gift
58. A. hope      B. forget      C. worry   D. promise
59. A. different     B. important     C. hard      D. interesting
60. A.thankful     B. sorry      C. polite     D. useful
第二节(共10小题,每小题1.5分,满分15分)
阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式
In my opinion, we should try our best 61 (realize) our goals even though  there  62 (be)little hope. The efforts seem to be the lights in the darkness, leading the way to hope and success.
    I used to be 63 shy girl in my primary school. I was weak 64 English at that time, especially for spoken English. So I was afraid to answer the teacher’s 65 (question) during English classes. After I entered my dream middle school. Something66                                   (change). I started to read many 67(interest) English 68 (story) and my English teacher was patient to help me a lot. I studied hard in class and practiced by69      (watch) English films and listening to English songs in my free time. Little by little, I found it more and more interesting to learn English. I could even talk with my classmates 70 (fluent)in English and I was not shy any more. At last, I got high grades in English and I had  confidence to do it better in the future.
第三部分 写作(共两节,满分35分)
第一节 短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)
    In recently years,dust storms take place more and more often in the north of Chinese.They have brought much troubles to people’s life.                     
    The strong wind blows up the dust,and made the air very dirty.It also stops many of people from going out.In past,people raised a large number of sheep.The sheep eat up a great deal of grass and the land became sandy.Now the government have begun to pay attention to the problem. Each year, a lot of money is spend on the improvement of the environment.     
第二节  书面表达(满分25分)
在紧张的期末考试备考阶段,英语老师为了提高复习效率,广泛征求学生意见。假如你叫张华,请根据以下提示,给英语老师写封信,表达你们的需求和建议。

  ●适当放慢进度(slow down),留出思考时间(time to think for ourselves)
  ●反复训练重要、易错知识点(do more practice about the important points)
  ●需要指导方法(need your instruction)
  ●减少作业量(assign us less homework)
●给予鼓励(give us some encouragement)

  注意:1.根据以上内容写一篇短文,不要逐句翻译,可适当增加细节以使行文连贯。
  2.要准确使用语法和词汇;使用一定的句型、词汇,清楚、连贯地表达自己的意思;
3. 词数:100个左右。开头已给出,不计词数。

Dear Mr. Wang,
We’re so pleased that you are willing to share our views.The following points are my suggestions.
Nghua
 
凯里一中2015——2016学年度第一学期期末考试试题
 高二英语答案
1-5ABAAB  6-7 CB   8-9 AC   10-12 CAB    13-16 CBAA   17-20 ACBB

21.细节理解题。根据第一段的句子“I'm going to fly to New York next week because I've got some work there.” 可知他是去纽约工作的。故选B。
22.细节理解题。根据第一段的句子“Please send me your address from there in a telegram (电报),”可知他的妻子想要他发个电报是因为她还不知道他的地址。故选A。
23.细节理解题。根据第二段的句子“He flew to New York on January 31st and found a nice hotel in the center of the city.”可知Dick在纽约呆在旅馆里。故选B。
24.细节理解题。根据最后一段的句子“So Dick got out and went into a post office. There he sent his wife another telegram, and in it he wrote‘Please send me my address at this post office.’”可知他的妻子会发给他他住的旅馆的名字和地址。故选D。
25.细节理解题。根据第一段的句子“…and found a nice hotel in the center of the city.” 可知A项符合原文的意思,属于true的范畴;根据第三段的句子“In the evening he didn't have any work, so… ”可知B项符合原文的意思,属于true的范畴;根据第三和第四段的句子“Now I'm going back to my hotel and have a nice dinner.”,“He found a taxi (出租车) and the driver said, …”可知D项符合原文的意思,属于true的范畴;根据第二段的句子“He put his things in his room and then he sent his wife a telegram.” 可知C项不符合原文的意思,属于not true的范畴。故选C。
【备注】本文主要讲述了Dick去纽约工作,因妻子不知道他住在那,于是他就按妻子的吩咐把他住的旅馆的地址用电报的形式发给了妻子。可是他晚上出去看完电影之后,忘了自己的住的旅馆的地址了,所以只好又拍电报回去让妻子把地址告诉他。

26.细节理解题。根据第一段的句子“In England, people often talk about the weather because they can experience (经历) four seasons in one day. ”可知英国人经常谈论天气的原因是他们在一天之内能经历四个季节。故选A。
27.细节理解题。根据第一段的句子“An hour later black clouds come and then it rains hard.”可知当乌云密布时,天就会下大雨。故选B。
28.细节理解题。根据第二段的句子“In England, people can also have summer in winter,…. So in winter they can swim sometimes, ”可以猜测出“人们在冬天也可以过夏天”这句话的意思是“有时在冬天天气也很暖和”。故选A。
29.主旨大意题。根据文章开头的第一句(也是文章的主题句)“In England, people often talk about the weather because they can experience (经历) four seasons in one day. ”的意思可知本文主要介绍的是英国的天气。故选C。
【备注】本文主要介绍了在英国人们经常谈论天气,因为他们在一天之内能经历四个季节。

30.细节理解题。根据第一段的句子“Before he left, he said to his son, "if anyone asks for me, you can tell him that your father has been out for doing something, and will be back in a week, ” 可知布朗先生告诉他的儿子他将于一周以后回来。故选B。
31.细节理解题。根据第二段的句子“But he was afraid his son couldn't remember this, he wrote these words down on a piece of paper and gave it to him.”可知布朗先生把这些话写在了一张纸上。故选C。
32.细节理解题。根据第三和第四段的句子“Four days passed, but no one came to see his father. ”,“The next afternoon, someone knocked at the door. The boy opened it. A man was standing at the door and said, …” 可知一个男人是在第五天来拜访男孩的爸爸的。故选D。
【备注】本文是一篇故事。讲的是布朗先生因有事要办,得离开家一周。临走前他告诉儿子,如果有人来找他,就说他一周之后回来,并请他留下来喝杯茶。父亲怕儿子忘了就把这些话写在了一张纸上。可是他儿子等了四天后看还是没人来,以为纸条没用了,到了晚上就把纸条给烧了。到了第五天有人来拜访他爸爸了。来人问:“你爸爸在哪里?”他赶紧翻口袋里找那张纸条,结果没有找到,后来他想起纸条被烧掉了,于是他回答道:“不在了。”来人吃惊地问:“不在了!什么时候的事?上周我还见着你爸爸来呢。”孩子回答道:“昨天晚上烧的。”

33.细节理解题。根据第一段的句子“But neither of them is clever. They're both poor though they work hard. Most villagers have built new houses, but they still live in the low and broken houses.”可知李叔叔和王叔叔住在又低又破的房子里是因为他们都很穷。故选B。
34.细节理解题。根据第二段的句子“In the town he heard the apples in a city were expensive. He told Uncle Wang about it as soon as he went back. They decided to carry some apples to the city. ”可知这两个农民把苹果运到城里是为了赚钱。故选D。
35.细节理解题。根据第二段的句子“Bad luck! A lot of apples had already been carried there when they arrived. A few days later they had to sell them at a low price (价格). ” 可知这两个农民不得不以低价出售他们的苹果是因为在他们到的时候,已经有很多苹果被运到了那里。故选C。
【备注】本文是篇小故事,主要讲述了王叔叔和李叔叔虽然工作都很努力,但是由于他们都不聪明,做生意总是不了解行情,盲目地投资,结果总是导致生意失利,所以一直过着贫穷的生活。

36.根据上句“What is the difference between happy people and unhappy people?”和下句“Read the following list of things that HAPPY people do differently from UNHAPPY people and you will know.”可知B项(这两种人做事有什么不同?)的意思能承接上下文的意思。故选B。
37.根据第二段的句子“Well, I can tell you surely that those people who are really happy, fear less and love a lot more. They see each moment, each challenge(挑战), each person as an opportunity(机会) to discover more about themselves and the world around them.”可知E项(他们准备拥抱他们面前的一切。)的意思能承接上文。故选E。
38.根据上句“Happy people understand that you can’t really change a situation (境况) by resisting(反抗)it. But they can feel better by understanding that there might be a reason.” 和下句“But they ask themselves questions like: What can I learn from this? How can I make this better? They always seem to be pleasant and hopeful no matter what they are .”可知G项(当他们发生一些不愉快的事情的时候,他们不尽力地抵抗这些事情,因为这将使得情况更糟。)的意思能承接上下文。故选G。
39.根据本段下文“They care more about living a life full of meaning rather than, what in our modern society we would call, living a successful life. The fact here is that most of the time they get both, success and meaning, just because they choose to focus on doing the things they love the most.”可知F项(他们懂得要想过充实的生活,做你喜欢的事情是最重要的。)是本段的主题句,能概括整段的意思。故选F。
40.根据本段下文“They make sure that their actions bring meaning and happiness in the lives of many. They look for ways to give and to share the best of themselves with the world and to make other people happy.”可知D项(快乐的人所做的事情不是为他们自己而是为了给其他人带来好处。)是本段的主题句,能概括整段的意思。故选D。
【备注】本文主要介绍了快乐的人和不快乐的人之间的区别和他们在做事时的区别。

41.考查动词。根据上文的句子“ Dad was not only my best friend, but my compass (指南针).”可知本句的意思应该是“他用他的行动和建议来指导(guide)我。”,所以C项的意思符合语境。故选C。
42.考查名词。根据本句 “He taught me one important____: ‘Believe in yourself.’他给我上了重要的一课(lesson):相信自己。” 所以B项的意思符合语境。故选B。
43.考查副词。根据上文“他给我上了重要的一课:相信自己。” 的意思可知本句的意思应该是“如果说有一种我爸爸从来不(never)喜欢听的说法,那就是‘我不能。’”所以D项的意思符合语境。故选D。根据下文的句子“He never got to finish high school and _____two jobs to support(支撑) his large family,____ he never complained(抱怨). Through education and years of hard work, my dad became an excellent journalist.”
44.考查动词。根据 “He never got to finish high school and _____two jobs to support(支撑) his large family,____ he never complained(抱怨). 他连高中都没有上完并且还做(do做,干,从事)了两份工作来养活这个大家庭,但是他从不抱怨。”可知A项的意思符合语境。故选A。
45.考查并列连词。根据“He never got to finish high school and did two jobs to support(支撑) his large family,____ he never complained(抱怨).”可知前后两句的关系表转折,即but符合此用法。故选C。
46.考查形容词。根据下句“He tried to help me, but I ____struggled(奋斗). ”可知本句“When I was in high school, I had a ____time with math.”的意思应该是“当我上高中的时候,我的数学学得很艰难(hard困难的)”,所以C项的意思符合语境。故C。
47.考查副词。根据下句“So my math teacher suggested me to meet him at 7:00 each morning before school for ____help. ”可知本句“He tried to help me, but I ____struggled(奋斗). ”的意思应该是“他(我爸爸)尽力帮助我,但是我仍然(still仍然)学得很吃力。” 所以A项的意思符合语境。故A。
48.考查形容词。根据“So my math teacher suggested me to meet him at 7:00 each morning before school for ____ help所以为了给我额外的(extra额外的,附加的,特别的)帮助,我的数学老师建议我在上学前每天早晨七点和他见面。”可知D项的意思符合语境。故D。
49.考查形容词。根据上句和 “‘That’s____! I’m tired! I can’t do that!’”那是疯狂的(crazy疯狂的)! 我很累!我做不到。”可知B项的意思符合语境。故选B。
50.考查名词。根据“He replied, ‘You’re doing it. I’ll send you to school.’ Every morning at 6:45, we’d leave the ____.他回答:‘你正在做这件事。我要送你去上学。’每天早晨6:45,我们要离开家(house房屋)’”可知A项的意思符合语境。故选A。
51.考查动词。根据“Despite (尽管) working 12 hours every day, Dad never once ____driving me to school. 尽管每天工作12个小时,我爸爸从来都没有误过(miss漏掉,错过)开车送我去上学。”可知D项的意思符合语境。故选D。
52.考查名词。根据上文和 “After months of ____, I was facing the final exam.学习(learn学习)几个月之后,我正面临着期末考试。”可知C项的意思符合语境。故选C。
53.考查形容词。根据上文和本句“I was so____. On the day of the final, my dad hugged (拥抱)me and said, ‘Luke, ____ yourself. You can do it.’ 我如此地紧张(nervous紧张的,神经质的)。在期末考试的那一天,我的爸爸拥抱了我并且说,Luke,相信你自己,你能行。”可知B项的意思符合语境。故选 B。
54.考查动词词组。根据下句“His words made me realize I needed to trust in my ___他的话使我意识到我需要相信我的能力。”和本句“On the day of the final, my dad hugged (拥抱)me and said, ‘Luke, ____ yourself. You can do it.’ 在期末考试的那一天,我的爸爸拥抱了我并且说,Luke,相信(believe in =trust in  相信,信任)你自己,你能行。”可知C项的意思符合语境。故选C。
55.考查名词。根据上句和本句“His words made me realize I needed to trust in my ___他的话使我意识到我需要相信我的能力(ability能力)。”可知D项的意思符合语境。故选D。
56.考查动词词组。根据本句“His words made me realize I needed to trust in my ability and in the hours of work I’d____ . 他的话使我意识到我需要相信我的能力。做了几小时的题后,我就交卷(hand in交上)了。”可知D项的意思符合语境。故选D。
57.考查名词。根据本句“When I got my ____ proudly, the first person I called was my father. He cried, ‘Yes! You deserved(应得) it!’ 当我得到令人骄傲的成绩(grade成绩)的时候,我第一个打电话的人就是我爸爸。打电话的第一个人就是我爸爸。他喊道:是的,这是你应得的成绩。”可知B项的意思符合语境。故选B。
58.考查动词。根据本句“     Even now, whenever I ____ that a task is too much for me, I think back to that exam. 甚至现在,无论我什么时候担心(worry担心,忧虑)有一项我力所不能及的任务时,我都会回想到那次考试。”可知C项的意思符合语境。故选C。
59.考查形容词。 根据本句“No matter how ____ something is, if you’re willing to work, you can succeed. 无论事情有多么难(hard艰难的,困难的),如果你愿意付出,你就能成功。”可知C项的意思符合语境。故选C。
60.考查形容词。根据本句“I’m forever ____to Dad for that lesson. 为了那堂课我将永远感激(thankful 感谢的, 感激的)我爸爸。”可知A项的意思符合语境。故选A。
【备注】本文讲述的是父亲给我上了一堂难忘的课:要相信自己。

61.考查非谓语动词。try one’s best to do sth“尽力干某事”是固定搭配。故填to realize。
62.考查固定句型。此句是there be 句型,又因后面的主语hope是不可数名词,故填is。
63.考查冠词。girl是可数名词,而且此处是泛指“一个”女孩。且shy是以辅音音素开头的词。故填a。
64.考查介词。in能译成“在……方面”,in English“在英语方面”。故填in。
65.考查名词。question是可数名词,根据本句中后面的classes一词用复数可知此处回答的不止一个问题,所以question该用复数。故填questions。
66.考查时态。因after引导的状语从句用过去时,所以断定主句的动作也是过去发生的。故填changed。
67.考查形容词。此处是修饰名词story作定语,应用形容词interesting “有趣的”。故填interesting。
68.考查名词。因空前用many修饰,所以名词用复数。故填stories。
69.考查非谓语动词。因by是介词,介词后如果接动词就用动名词的形式,即ing形式。再者by doing “通过某种方式”,也算是固定用法。故填watching。
70.考查副词。此处是修饰动词词组talk with sb,修饰动词用副词。故填fluently。
【备注】本文主要讲的是一个女孩曾经英语很差,可是经过自己不懈的努力,最后英语得了很高的分数,给自己以后学好英语增强了信心。由此自己得出了结论:努力似乎是黑暗里的明灯,照亮了我们成功的路,也给我们带来了希望。

71.【答案】In   years, dust storms take place more and more often in the north of . They have brought much  to people’s life.
The strong wind blows up the dust, and  the air very dirty. It also stops many of people from going out. In  past, people raised a great many of sheep. The sheep  up a great deal of grass and the land became sandy. Now the government   begun to pay attention  the problem. Each year, a lot of money is   on the improvement of the environment.
【解析】第一处:考查形容词。修饰名词years,该用形容词。故把recently改为recent。
第二处:考查名词。此处该用名词,作介词的宾语,根据句意该是“In the north of China在中国(China)的北部”。故Chinese改为China。
第三处:考查名词。trouble是不可数名词。故troubles改为trouble。
第四处:考查时态。因有并列连词and,所以前后时态应一致。故改为makes。
第五处:考查冠词。in the past “在过去”,是固定词组。故past前加冠词the。
第六处:考查介词。a great many直接修饰可数名词复数,作定语,不加of。故去掉many后的介词of。
第七处:考查时态。因and后的句子用过去时,前后时态应保持一致。故eat改为ate。
第八处:考查主谓一致。因主语属于第三人称单数,故have 改为has。
第九处:考查介词。pay attention to“注意”,是固定搭配,故attention后加to。
第十处:考查被动语态。此处是被动语态结构,动词该用过去分词的形式。故spend改为spent。
72.略.

文章
来源 莲山课
件 w w w.5 Y K
j.Co M
最新试题

点击排行

推荐试题

| 触屏站| 加入收藏 | 版权申明 | 联系我们 |