2018年高二英语下学期期末复习试卷(带答案河南郑州一中)

作者:佚名 资料来源:网络 点击数:    有奖投稿

2018年高二英语下学期期末复习试卷(带答案河南郑州一中)

本资料为WORD文档,请点击下载地址下载
文 章来源
莲山 课件 w w w.5Y k J.C om

一中2017-2018学年下学期高二年级期末复习试卷
英   语 
注意事项:
1.答题前,先将自己的姓名、准考证号填写在试题卷和答题卡上,并将准考证号条形码粘贴在答题卡上的指定位置。用2B铅笔将答题卡上试卷类型A后的方框涂黑。
2.选择题的作答:每小题选出答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑,写在试题卷、草稿纸和答题卡上的非答题区域均无效。
3.非选择题的作答:用签字笔直接答在答题卡上对应的答题区域内。写在试题卷、草稿纸和答题卡上的非答题区域均无效。
4.考试结束后,请将本试题卷和答题卡一并上交。
第Ⅰ卷
第一部分 听力(共两节,满分 30 分)(略)
第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)
第一节(共15小题:每小题2分,满分30分)
阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
                                  A
Welcome to Arundel Castle which is situated in West Sussex, England. The castle has a history of nearly 1000 years and has welcomed visitors traveling from all over the world. Arundel Castle also plays a starring role in many films.
The Gardens
The White Garden is planted with soft white Iceberg Roses, and Snow White Lilies.
The Rose Garden is newly planted with lovely old-fashioned English roses that are at their very best in June and July.
The Organic Kitchen Garden produces a wide range of seasonal fruits and vegetables, pears, cherries and apples.
The Castle Shop
In the Castle Shop, you will discover a wide and interesting range of gift ideas for everyone. It offers gifts and souvenirs designed to appeal to all tastes and pockets. Foods, china, books, and stationery (文具)are all available. Many are sold in this Castle Shop only.
At Arundel Castle we pride ourselves on supporting local suppliers and actively encourage environmentally friendly products.
The Arundel Festival 2014
Saturday 16th to Monday 25th August
The annual Arundel Festival gets bigger and better every year. It is one of the most amazing, diverse and easily accessible arts festivals in the UK, offering a mix of visual arts, music, theatre and street entertainment.
Parking
Coaches and mini-buses can drop off at the main Castle entrance in Mill Road and park in the main town car park that is opposite the Castle entrance. Please inform us when making your booking of how many parking permits are required.
21. What can you do when visiting the castle?
A. See how the local gifts are being made.
B. Get old-fashioned English roses as gifts.
C. Buy eco-friendly products in the Castle Shop.
D. Get seasonal fruits and vegetables free of charge.
22. How long does the Arundel Festival last this year?
A. 10 days    B. One week
C. 16 days    D. One month
23. Where can you park the coach?
A. In Mill Road    B. At the main Castle entrance
C. Inside the Castle    D. In the main town car park
B
On a cloudless summer day, 13-year-old Charlie Finlayson was ready for a long hike with his father, David.
Around noon, David was inching his way across a cliff 800 feet above the valley, searching for a line of cracks that would lead them to the top. Charlie stood on a rock a dozen yards to the right as he fed rope to his dad. Reaching up, David missed his step. In the next moment, he heard a sharp crack from above as something larger broke loose.
When Charlie saw his father sailing through the air alongside the huge rocks that had struck him, he pulled the rope fiercely.
“Tell me it’s OK,” Charlie begged, struggling to control his fear.
“I think I broke my leg,” David told him. “And we must get off this mountain.” He proposed a plan: Charlie would lower David half a rope length at a time, then lower himself to the same level, and at a new place, begin again.
As hours passed, they came to the base of the cliff, and David was shaking with cold and exhaustion.
Worried that David would die if he fell asleep, Charlie kept the conversation going; they talked about past travels. Eventually Charlie allowed himself to catnap, checking on his father each time he awoke. When the sun rose on their camp, Charlie was relieved to see that his father was awake.
     Just after dawn, Charlie headed off on the trail toward the volunteers’ cabin 12 miles away, bringing back a helicopter that would carry his father to safety.
“Charlie’s as strong as anyone I know,” says his father, “I’m so proud of him.”
24. What happened to David when he climbed up?
A. He missed his step and broke his leg.
B. He lost his way across the cliff.
C. He caught sight of a sharp crack from above.
D. He stood on a rock a dozen yards from the cliff.
25. How did Charlie feel at his father’s sailing through the air?
A. Puzzled.
B. Fearful.
C. Relieved.
D. Proud.
26. What does the underlined word “catnap” in Paragraph 7 mean?
A. become less calm
B. continue talking
C. comfort himself
D. take a short sleep
27. What might be the best title for the passage?
A. A Father and His Brave Son
B. An Accident Happened in a Valley
C. A Story on a Cloudless Summer Day
D. A Boy Saved His Father’s Life from Cliff
C
Lots of people like a good fright at Halloween. Yet, the most frightening thing of all about the night is that twice as many children are killed while out and about on Hallween compared to any other day of the year, according to a study by Safe Kids Worldwide. It can also be a worrying time for others, especially elderly people living alone. Bu many people think it’s just harmless fun.
But is it harmless fun?
Police forces across Britain are giving warnings about Halloween night. They are asking all those wishing to celebrate Halloween this year to respect those who don’t want to join in.
Some forces, like West Mercia Police, have produced “Sorry, No Trick or Treat” posters which can be downloaded from their website, and put up in windows. They want people to send them to the old or anyone who may be frightened by ghosts(鬼)knocking on their doors.
A spokesman said: “Children should not call on houses where the posters are put up, neither should they call on strangers, as this can put young people at risk and also make some house owners anxious, especially those who are elderly or living alone.”
The police want all trick or treaters to remember that disturbing other people or throwing objects at their homes or cars are all criminal offences(刑事罪). “What may start off as a bit of fun could end up with someone getting a criminal record,” they warn. “Parents may want to consider having a Halloween party at home, instead.”
Kent Police are warning young people never to go into the home of someone they don’t know----and to remember not to frighten people.
Warwickshire Police are also warning that tricks may seem like harmless fun but can cause trouble to others. They say behaviour such as throwing eggs can quickly cross the line between being anti-social and causing criminal damage. This can result in fines of £2,500 for small offences.
28. What has the study made by Safe Kids Worldwide found?
A. Halloween brings people no fun
B. Halloween night puts some kids at risk
C. kids are involved in criminal offences
D. kids are afraid of Halloween
29. Why are British police forces making efforts to?
A. Control anti-social behaviours
B. Put an end to trick or treat
C. Make Halloween safe and trouble-free
D. Punish those who frighten others
30. Why are the “Sorry, No Trick or Treat” posters designed?
A. To express disagreement with Halloween
B. To ask people to respect the elderly
C. To warn little kids to behave themselves
D. To make some people free from harm
31. Which of the following things is encouraged by the police during Halloween?
A. Having a Halloween party at home
B. Inviting the elderly to join in the celebration
C. Going trick or treating from door to door
D. Giving strangers a good fright
D
Sometimes the toughest thing about feelings is sharing them with others.Sharing your feelings helps you whether your feelings are wonderful or terrible.Sharing also helps you to get closer to people you care about and who care about you.But how?
You can’t tell your friends what’s inside your backpack if you don’t know what’s in there yourself.Feelings are the same way.Before you can share them with anyone,you have to figure out what feelings you have.
Making a list of your feelings can help.You can do this in your mind or by writing it out or even by drawing pictures.Is something bothering you? Does it make you frustrated or terrified? Do you feel this emotion only once in a while or much of the time?
The way a person feels inside is important.If you keep feelings locked inside,it can even make you feel sick! But if you talk with someone who cares for you,you will almost always start to feel better.It doesn’t mean your problems and worries magically disappear,but at least someone else knows what’s bothering you and can help you find solutions.
Your mom and dad want to know if you have problems and what’s happening in your life.But what if a kid doesn’t want to talk with parents? Then find another trusted adult,like a relative or a teacher at schoo1.Maybe this person can help you talk with your parents about your problem or concern.
Once you know who you can talk with,you'll want to pick a time and place to talk.You can talk publicly in your family.But some kids are more private than others and they will feel shy about sharing their feelings.Then find a quiet place or write it down on a piece of paper.A kid doesn’t have to share every feeling he or she has.
32. What does the passage mainly tell us?
A. The importance of feelings.    B. How to figure out your feelings.
C. How to share your feelings.    D. The people sharing your feelings.
33. What can we learn from Paragraph 2?
A. Kids can’t tell their friends about their backpack.
B. Kids should know about themselves first before sharing.
C. Kids need to find out what others think of them first.
D. Kids’feelings are the same in a way.
34. What might happen after sharing your feelings with others?
A. You’11 recover from your illness.    B. Your worries will magically disappear.
C. You’11 like more private talks.    D. You will feel relieved.
35. Where is this passage probably taken from?
A. A science fiction.    B. A parents’brochure.
C. A children’s magazine.    D. A notice board.
第二节 (共 5 小题,每小题 2 分,满分 10 分)
根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项。
It’s reported that a male waiter recently poured boiling water over a female customer at a hot pot restaurant after the woman was caught complaining about the waiter’s bad service online. ___36___
The female victim, surnamed Lin, reportedly got into an argument with the waiter, surnamed Zhu, when Zhu refused her repeated request for additional soup for her pot. Lin was rushed to hospital and was diagnosed with severe bums on up to 40% of her body. ___37___
Many netizens criticized the waiter for being too impulsive and ignoring the possible consequences, but some also accused Lin of being too picky. Meanwhile, some came up with a question worthy of discussion: ___38___
Many tragedies are caused by arguments and if the victim can control his or her anger and try to reach a compromise, the tragedies could possibly be avoided. Sometimes so-called “cowardliness” can be a form of self-protection, especially when you are faced with strangers and you know little about their personalities.
__39___ When they calm down afterwards, they would regret their “ridiculous” behavior and have to pay the price for the consequences.
In May, a male driver in the southwestern city of Chengdu was captured on film intercepting a woman’s car and dragging her out of her seat, throwing her on the ground, before cruelly kicking her several times on the head, simply because the woman suddenly changed lanes in front of his car.
_40___ Forgive others’ mistakes and avoid fueling others’ anger. Accordingly, you may be less likely to suffer from unexpected troubles.
A. Will the situation be out of control because of your anger?
B. Intolerance has contributed to lots of violent incidents.
C. How to keep ourselves safe when we argue with others?
D. The waiter has been arrested for further investigation and trial.
E. This incident caused an outcry among netizens and opinion leaders.
F. But it is difficult to control our anger when we have conflict with others.
G. So next time you deal with conflict, it is. mere advisable to control your temper and say “sorry” with a smile.
第三部分 英语知识运用 (共两节,满分 45)
第一节 完形填空(共 20 小题;每小题 1.5 分,满分 30 分)
阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
A Welcome Gift
Dario and his mother loved their new apartment. The living room was large enough for their piano. That night, the two of them ___41___ side by side at the piano. They played jazz music to celebrate their new home. The loud ___42___ filled the room and made them feel very happy.
The next morning, __43___, their happiness disappeared. Someone had left a ___44___ under their door during the night. One of their neighbors had written to complain about the sound of the piano. Dario’s mother asked the building superintendent (管理员) if he knew anything about it. But he said that they were all __45___ people and he couldn’t imagine any of them had done that. Later that morning, Dario suggested that they write a letter to their __46___ and apologize for their playing.
“Maybe we could go and ___47___ everyone in person.” his mother said.
“What if we invited them to come here for a __48___ instead?” Dario asked.
They both loved the __49___. Over the next few days, they sent out invitations and prepared desserts ___50___ their guests. They decorated the apartment with streamers (彩带) and party lights.
Finally, the day of the party ___51___. Some guests brought presents. Others brought flowers. Some even brought desserts to __52___. One woman, Mrs. Gilbert, __53___ Dario’s mother with a book of piano music by Chopin.
“I heard you playing the other night,” she said. “The sounds woke me out of bed. I __54___    that you might play like this every night. So I wrote a short note. I hope you don’t think I disliked the playing.”
Dario’s mother smiled at Mrs. Gilbert. “I think maybe we ___55___ you an apology.” she said. “I didn’t ___56___ how late it was when we were playing. Maybe we should play some quieter music at night.
“You play, you play!” Mrs. Gilbert said. “I like what you play! Just not so loud at night.” She pointed to the book she had given them. “These songs are not such __57___ music.”
“These songs are beautiful music.” Dario’s mother said. “We will be ___58___ to play them in the evening.”
“And we won’t play so loud or late!” Dario said. He was already looking forward to ___59___ the new music. More than that, however, he was happy to see the big smile on his mother’s face. It gave him a feeling of ___60___ and made him feel that they were home at last.
41. A. sat      B. stood     C. lay       D. walked
42. A. voice      B. ring     C. music      D. cry
43. A. therefore     B. however    C. otherwise     D. instead
44. A. note      B. poster     C. bill      D. report
45. A. proud     B. rich     C. lucky      D. nice
46. A. neighbors     B. friends     C. relatives     D. audience
47. A. blame     B. instruct     C. question     D. visit
48. A. party      B. concert     C. show      D. play
49. A. experience    B. idea     C. performance    D. action
50. A. to      B. with     C. for       D. from
51. A. continued     B. arrived     C. passed      D. finished
52. A. order      B. sell     C. share      D. advertise
53. A. treated     B. presented    C. helped     D. served
54. A. promised     B. admitted    C. agreed      D. worried
55. A. give      B. send     C. offer      D. owe
56. A. realize     B. remember    C. understand    D. accept
57. A. sweet      B. strange     C. funny      D. loud
58. A. brave      B. sorry     C. happy      D. afraid
59. A. changing     B. practicing  C. recording     D. writing
60. A. equality     B. freedom    C. warmth      D. sympathy
第 II 卷
第三部分 英语知识运用
第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。
When I called___61___my mother, she told me snakes came near the house now and then. Here was a chance for me to distinguish ___62____(my)by inventing something merciful that would seize snakes but not harm them. I tried to find some products___63____might help me, but there only seemed to be___64___(powder) designed to kill snakes. I set about___65___(research) the habits of snakes. Prepared with some research findings, I___66___ (decide) on three possible approaches. I chose the most practical one to cool the snakes with frozen bowl and ice-cream so that they would become sleepy___67___could be easily caught. My third attempt was __68___(success). I carried in my hand a small net in the expectation that the snakes would bite again. But __69___ (monitor) carefully, the snakes proved to be no trouble. I collected the passive snakes and the next day and___70___(merry) released them all back into the wild.
第四部分 写作 (共两节 满分 35)
第一节 短文改错(10 分)
假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文
文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。
     增加:在缺词处加一个漏字符号( ),并在其下面写出该加的词。
     删除:把多余的词用斜线( )划掉。
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;
2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。
It was very cold on last Monday morning. I was walking on my way to school when I notice two street cleaners cleaning the street in the cold wind. Saw them working so hard on such a cold morning, I was deeply touching and made up my mind to do something for them.
After arriving at school, our classmates gathered together to discuss when we could do help the street cleaners. Some classmate suggested helping with the cleaning. Some suggested bringing any warm clothes to them while others advised getting some hot food to keep us warm. Finally we both agreed on helping with the cleaning and bringing some hot food to them.
第二节  书面表达(满分25分)
随着人们生活水平的提高,越来越多的家庭有了私家车,你班同学就私家车的问题进行了讨论,提出了两种不同的观点和看法,请你根据讨论的结果向报社编辑写封信,客观的介绍这两种看法。
支持者认为:
1. 方便,快捷,舒适的交通工具。
2. 反映出人们生活富裕,国家富强。
3. 带动促进其他行业的发展。
反对者认为:
1. 废气污染严重。
2. 过多的影响交通,导致更多事故。
3. 停车问题日益突出。
要求字数:100左右。(私家车:private cars交通:transportation)
Dear editor,
______________________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________________
Yours truly,
Li Hua
                                                                                   

 

 

 

 


英 语 答 案
第Ⅰ卷 
第一部分 听力(共两节,满分 30 分) (略)
第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)
第一节(共15小题:每小题2分,满分30分)
21 -23 CAD    24-27 ABDD       28-31 BCDA        32-35 CBDC 
第二节 (共 5 小题,每小题 2 分,满分 10 分)
36. E    37. D    38. C    39. B    40. E
第 II 卷
第三部分  英语知识运用(共两节, 满分45分)
第一节 完形填空(共 20 小题;每小题 1.5 分,满分 30 分)
41. A    42. C    43. B    44. A    45. D    46. A    47. D    48. A    49. B    50. C   
51. B    52. C    53. B    54. D    55. D    56. A    57. D    58. C    59. B    60. C
第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
61. up      62. myself    63. that/which    64. powders     65. researching   
66. decided     67. and     68. successful     69. monitored     70. merrily
第四部分 写作 (共两节 满分 35)
第一节  短文改错(共10小题:每小题1分,满分10分)
It was very cold on last Monday morning. I was walking on my way to school when I notice two street
                                                                   noticed
cleaners cleaning the street in the cold wind. Saw them working so hard on such a cold morning, I was deeply
                                   Seeing
touching and made up my mind to do something for them.
touched
After arriving at school, our classmates gathered together to discuss when we could do  help the
                                                       what           to
street cleaners. Some classmate suggested helping with the cleaning. Some suggested bringing any warm
                 classmates                                                  some
clothes to them while others advised getting some hot food to keep us warm. Finally we both agreed on
                                                    them               all
helping with the cleaning and bringing some hot food to them.
第二节 书面表达 (满25分)
Dear editor,
I am writing to you about the discussion we recently had about whether it is good or not for families to have private cars.
With the development of people’s living conditions, more and more people have their own cars. Some of us think it is good to have private cars. Firstly, it is a convenient, fast and comfortable means of transportation tool. You can go to any places at any time. Secondly, it shows people are becoming richer and the county stronger. It also makes businesses and industries develop faster. However, others have different opinions. They think cars give off waste gas, and pollute the environment. Too many cars will have bad effects, such as more accidents. Besides, parking cars is another problem. Maybe people should think carefully before they buy a car.
Yours truly,
Li Hua

 

文 章来源
莲山 课件 w w w.5Y k J.C om
最新试题

点击排行

推荐试题

| 触屏站| 加入收藏 | 版权申明 | 联系我们 |