2017-2018高二英语下学期期末试卷(带答案河北磁县滏滨中学)

作者:佚名 资料来源:网络 点击数:    有奖投稿

2017-2018高二英语下学期期末试卷(带答案河北磁县滏滨中学)

本资料为WORD文档,请点击下载地址下载
文 章
来源 莲山 课件 w w
w.5 Y k J.cOM

邯郸市滏滨中学2017 -2018学年第二学期高二期末测试
英 语
第一部分听力(共两节,满分30分)
第一节 (共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)
听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题.每段对话仅读一遍。
第一部分  听力(共两节,满分30分)
第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)
听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
1. What time is it now?
A.9:10   B.9:50   C.10:00
2. What does the woman think of the weather?
A. It’s nice.     B. It’s warm.    C. It’s cold.
3. What will the man do?
A. Attend a meeting.    B. Give a lecture.    C. Leave his office.
4. What is the woman’s opinion about the course?
A. Too hard.   B. Worth taking.   C. Very easy.
5. What does the woman want the man to do?
A. Speak louder.   B. Apologize to her.    C. Turn off the radio.
第二节 (共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)
听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
听第6段材料,回答第6、7题。
6. How long did Michael stay in China?
A. Five days.    B. One week.    C. Two weeks.
7. Where did Michael go last year?
A. Russia.    B. Norway.   C. India.
听第7段材料,回答第8、9题。
8.What food does Sally like?
A. Chicken.   B. Fish.    C. Eggs.
9.What are the speakers going to do?
A. Cook dinner.    B. Go shopping.     C. Order dishes.
听第8段材料,回答第10至12题。
10. Where are the speakers?
A. In a hospital.    B. In the office.  C. At home.
11. When is the report due?
A. Thursday.    B. Friday.    C. Next Monday.
12. What does George suggest Stephanie do with the report?
A. Improve it.   B. Hand it in later.    C. Leave it with him.
听第9段材料,回答第13至16题。
13. What is the probable relationship between the speakers?
A. Salesperson and customer.     B. Homeowner and cleaner.  C. Husband and wife.
14. What kind of apartment do the speakers prefer?
A. One with two bedrooms.   B. One without furniture.   C. One near a market.
15.How much rent should one pay for the one-bedroom apartment?
A.$360.   B. $400.     C. $415.
16.Where is the apartment the speakers would like to see?
A. On Lake Street.    B. On Market Street.    C. On South Street.
听第10段材料,回答第17至20题。
17.What percentage of the world’s tea exports go to Britain?
A. Almost 15%.   B. About 30%.     C. Over 40%.
18. Why do tea tasters taste tea with milk?
A. Most British people drink tea that way. B. Tea tastes much better with milk. C. Tea with milk is healthy.
19. Who suggests a price for each tea?
A. Tea tasters.    B. Tea exporters.    C. Tea companies.
20. What is the speaker talking about?
A. The life of tea tasters  B. Afternoon tea in Britain.   C. The London Tea Trade Centre.

第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)
第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)
阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
                                            A
Summer Activities
Students should read the list with their parents/careers, and select two activities they
would like to do. Forms will be available in school and online for them to indicate their choices and return to school. Before choices are finalized, parents/careers will be asked to
sign to confirm their child’s choices.
Activity Description Member of staff Cost
Outdoor Adventure (OUT) Take yourself out of your comfort zone for a week, discover new personal qualities, and learn new skills. You will be able to take part in a number of activities from canoeing to wild camping on Dartmoor. Learn rock climbing and work as a team, and enjoy the great outdoor environment. Mr. Clemens £140 
WWI Battlefields
and Paris
(WBP) On Monday we travel to London. After staying overnight in London, we travel on Day 2 to northern France to visit the World War I battlefields. On Day 3 we cross into Belgium. Thursday sees us make the short journey to Paris where we will visit Disneyland Paris park, staying until late to see the parade and the fireworks. Our final day, Friday, sees us visit central Paris and tour the main sights.  Mrs. Milson £425
Crafty
Foxes
(CRF) Four days of product design centred around textiles. Making lovely objects using recycled and made materials. Bags, cushions and decorations...Learn skills and leave with modern and unusual textiles. Mrs. Goode £30
Potty about Potter
(POT) Visit Warner Bros Studio, shop stop to buy picnic, stay overnight in an approved Youth Hostel in Streatley-on -Thames, guided tour of Oxford to see the film locations, picnic lunch outside Oxford’s Christchurch, boating on the River Cherwell through the University Parks, before heading back to Exeter. Miss Drake £150
21.Which activity will you choose if you want to go camping?
A. OUT.      B.WBP.            C.CRF.           D.POT.
22.What will the students do on Tuesday with Mrs. Wilson?
   A. Travel to London.       B. See a parade and fireworks.
   C. Tour central Paris.       D. Visit the WWI battlefields.
23.How long does Potty about Potter last?
A. Two days.   B. Four days.    C. Five days.   D. One week.
  
B
My daughter Kelly is a cautious person. She needs to warm up to situations, is hesitant to try new things. When with close friends, she becomes a leader who laughs loudly and chants, “Girls rule, boys drool.” But when that comfort zone is not around her, she is shy and nervous.
This has been challenging for me at times. “Shy” is not a word that I think has ever been used to describe me. But this has been a year of firsts for my girl that has filled her with a new sense of confidence. This year she moved to lap lane in swimming where she was preparing for a swim team. This year she learned to ride a bike without training wheels. And this year she completed her first kids’ triathlon (三项全能) .
On Saturday, with a thunderstorm coming soon and my son’s birthday party later in the day, we all went out in the dark of the morning for Kelly to participate in her first triathlon. We practiced transitions from swim to bike to run with her, we got all the equipment she’d need, and we kept talking about the race. But as we waited the two hours for the older kids to finish before her turn, she held my leg a little harder and told me she loved me a few too many times. She was nervous but trying to keep it together.
And then it was her turn. From the second she jumped into the water, my heart soared(快速上升). My daughter transformed into the most confident human being I had ever seen. She dominated that swim, crushed that bike ride and ran to the finish with the biggest smile on her face.
I can honestly say that I never felt so proud of someone in my entire life. It wasn’t because she did a sport or anything like that. It was because she was afraid of something and conquered that fear with confidence and a fire I hadn’t seen before.
All day I would find myself just looking over at her and smiling. She might be wearing the finalist medal but I felt like I won that day. I won the chance to see my girl shine.
Shine on, sweet baby.
24. Kelly is nervous when ________.
A. boys are around her               B. she changes into a leader
C. she is away from her mom          D. situations are new to her
25. We can know from Paragraph 3 ______.
A. the race began in the early morning     B. the whole family gave Kelly support
C. Kelly was eager for her turn in the race   D. Kelly prepared for her brother’s birthday party
26. Seeing Kelly’s performance in the race, the author felt ______.
A. excited and proud                  B. anxious and uneasy    
C. worried and hesitant                D. curious and concerned
27. In the ending paragraphs the author “felt like I won that day” because Kelly ______.
A. overcame the fear              B. expressed love to her
C. won the gold medal             D. took part in the sport
C
You know the saying "You're as young as you feel." Well, there may be some truth t, according to that, according to researchers at Harvard and the Massachusetts Institute of Technology.
Ellen Langer, a Harvard psychologist who studies how the mind influences the body, and colleagues reviewed the scientific literature for evidence that a person’s perception of their age might influence their health. They published their results in the journal Perspectives on Psychological Science.
In one study that Langer led, 47 women had their hair done. The women who thought their new hairdos made them look younger did look younger to objective observers, who were shown before-and-after pictures. The women who thought they looked younger also showed a drop in blood pressure. Another study involving 4,421 men found that thise who became bald(秃顶)at a relatively young age were more likely to get cancer and heart disease than men who did not. Similarly, another study involving 2,017 men found that those who lost their hair early were more likely to develop heart disease. “We believe that the feelings associated with being older than one’s real age account for some of these health outcomes,” the researchers wrote.
The researchers also described studies that found that women who had children later in life were more likely to be healthier and live longer than those who had children early, which they attributed to the fact that these mothers tend to spend more time with younger women. Similarly, people who marry younger partners tend to live longer than those who marry older partners, according to other studies.
Taken together, the research “supports the general mind-body hypothesis(假说)that when a younger mind is prepared, a younger body can accompany it.” While the mechanism remains unclear, the researchers figured that suggestions associated with aging can “make one unconsciously or consciously aware of old age and set in motion a series of physiological processes that can have real effects on short-term and long-term health.”
28. The underlined word “perception” in Paragraph 2 means         .
A. view     B. appearance    C. Influence       D. creation
29. Which of the following statements is true according to Paragraph 3?
A. Blood pressure is highly related to hairdos.  
B. Feeling older than real age may be tied to health problems.
C. Getting cancer or heart disease is the cause of hair losing.
D. The women who love hairdos look younger than those don’t.
30. It can be inferred from Paragraph 4 that       .
A. a younger mother is more likely to live longer
B. the younger one of a couple lives much longer
C. often staying with younger people can benefit people’s health
D. people who want to live longer need to marry young
31. The passage mainly tells us that        .
A. Getting bald too early is not good to marry young
B. Women had better give birth later in their life
C. Feeling younger to a couple is very important to their health
D. People’s feeling of their age may have an effect on their own health
D
   Spring is coming, and it is time for those about to graduate to look for jobs. Competition is tough, so job seekers must carefully consider their personal choices. Whatever we are wearing,our family and friends may accept us, but the workplace may not.
A high school newspaper editor said it is unfair for companies to discourage visible tattoos (纹身)nose rings, or certain dress styles. It is true you can’t judge a book by its cover, yet people do “cover” themselves in order to convey certain messages. What we wear, including tattoos and nose rings, is an expression of who we are. Just as people convey messages about themselves with their appearances» so do companies. Dress standards exist in the business world for a number of reasons, but the main concern is often about what customers accept.
Others may say how to dress is a matter of personal freedom, but for businesses it is more about whether to make or lose money. Most employers do care about the personal appearances of their employees (雇员),because those people represent the companies to their customers.
As a hiring manager I am paid to choose the people who would make the best impression on our customers. There are plenty of well-qualified candidates, so it is not wrong to reject someone who might disappoint my customers. Even though I am open-minded, I can’t expect all our customers are.
There is nobody to blame but yourself if your set of choices does not match that of your preferred employer. No company should have to change to satisfy a candidate simply cause he or she is unwilling to respect its standards, as long as its standards are legal.
32. Which of the following is the newspaper editor’ opinion according to Paragraph 2?
A. People’s appearances carry messages about themselves.
B. Customers’ choices influence dress standards in companies.
C. Candidates with tattoos or nose rings should be fairly treated.
D. Strange dress styles should not be encouraged in the workplace.
33. What can be inferred from the text?
A. Candidates have to wear what companies prefer for an interview.
B. What to wear is not a matter of personal choice for companies.
C. Companies sometimes have to change to respect their candidates.
D. Hiring managers make the best impression on their candidates.
34. Which of the following would be the best title for the text?
A. Employees Matter             B. Personal Choices Matter
C. Appearances Matter            D. Hiring Managers Matter
35. The author’s attitude towards strange dress styles in the workplace may best be described as         .
A. enthusiastic      B. negative        C positive     D. sympathetic
第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)
根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
As CEO, you need to realize that each team member plays a role in your company and each individual is part of the whole. If you want to work effectively, your team must be harmonious. Here's how:
Build trust and respect. Make a team-oriented environment based on trust and respect without which there will only be limited success. A start-up is like a ship going through high
uncertainty. The captain needs the trust of his team, because people follow trust and honesty,not a person. 36______
Be true to your word. If you demand high productivity and quality work. you'd better be as good as your word. You get what you give.  37 When team members notice that you are a reliable person, they will imitate your behavior

38     If you want to improve teamwork, help people get to know each other better.Organize in-person meetings for all workers (all teams) at least once a year-more often if at all possible. Informal conversations bring people together and warm up human relationships. One option is to invite your team to play a game, like football or basket ball. If players want to win, they have to focus on cooperation. 39   
Take advantage of conflict. 40    Somewhere, somehow, conflict will show up. When confrontation between employees gets out of hand in a start-up, the CEO must face it. Don 't complicate the situation by deciding what is good or bad. Listen to all sides carefully and then talk to other team members who observed the quarrel. Brainstorming solutions favorable for both sides may even result in ideas that would never have come to mind without the conflict.
A. Organize a meeting for all employees.
B Lay stress on the importance of teamwork
C. A good team will always be efficient and productive.
D. There are no teams without occasional misunderstandings
E. If you promise to do something, be sure you will fulfill it
F. Thus their pure characters are exposed and real relationships are built
G. The stronger the trust is. the better the team will navigate without the captain on board
第三部分 语言知识运用(共两节,满分45分)
第一节  完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)
阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。
项,并在答题卡上将该项涂黑。
“Mum, can I invite my classmate Brett over to stay tomorrow night, please? It’s Friday, and we don’t have any _41__.Can I, please?” Mum was sitting at the kitchen table. Dad was _42__next  to her, resting his head on his arms. Mum could _43__that James wanted so badly to have his friend over.
“I’m so sorry, James,” she said.
“I’m never allowed to have friends come to the house? Why, Mum?” James asked sadly, almost in _44_.
“I know it’s _45__ for you,” Mum said softly. “But I’m just worried other people might think we’re a little… strange. And then they would make fun of you.”
“No, they wouldn’t, Mum,” James protested. “We’re not _46__ at all. We’re just ordinary people.”
Mum sighed heavily. “ To tell you the truth, James, my neck has been so painful that it’s given me a heavy _47__. And your poor father –he doesn’t feel _48__. He really needs a rest.”
“I can help, Mum!” James said. “_49__ I can make you and Dad feel better, can Brett come over? Please?”
“Well…”Mum began.
“Great ! Thanks ,Mum!” James almost shouted. “ Just sit there, don’t move.” He rushed over to the kitchen drawer and _50__ what he needed –two  spanners. “ Hang on, Mum,” he said. “ This won’t take a second.” After some 51__, James was finished. With a smile of _52__ on his face he said, “ There! How does that feel?” “ Oh, James,” Mum said. “ That’s a much better! How did you do it?”
“Easy,” James said _53__.” Dad had tightened your neck bolts (螺栓) too much! I just_54__ them slightly ! I learned that in robotic science at school.”
“What about your father? Can you _55__ him?” asked Mum.
“I’ll try,” James replied. He __56_ up Dad’s hair at the back of his neck and plugged the electric wire into Dad’s head. Then he turned the _57__on. Dad opened his eyes and _58__ immediately . “ He just let his _59__run too low, that’s all,” James said, “Shall I tell Brett to come over straight after school tomorrow?”
“I guess so,” replied Mum. “ Your friends will just have to _60__ that we are a very unusual family. Thanks, son !”
41.  A. chance       B.message       C. homework     D.difficulty
42.  A. asleep        B.reading        C. alone         D.standing
43.  A. explain       B.see            C. agree         D. doubt
44.  A. terror         B. tears         C. surprise        D. silence
45.  A. fair           B. easy         C. good          D. hard
46.  A. strange        B. normal       C. popular        D. anxious
47.  A. headache      B. loss          C. task           D. day
48.  A. ill            B. funny         C. sorry          D. well
49.  A. As           B. If             C. Since          D. Before  
50.  A. kept         B. controlled      C. found          D. returned 
51.  A. requests      B. thoughts       C. repairs         D. instructions 
52.  A. sympathy     B. satisfaction     C bitterness       D. politeness 
53.  A. embarrassingly  B. gratefully     C. impatiently      D. proudly  
54.  A. adjusted       B. collected     C. produced       D. covered  
55.  A. greet         B. accompany    C. help           D. ask  
56.  A. lifted         B. caught        C. gave           D. filled 
57.  A. television      B. power       C. light            D. gas 
58.  A. grew up      B. lay down      C. broke down      D. sat up  
59.  A. food         B. temperature   C. battery          D. blood 
60.  A. prove        B. expect        C. suspect          D. accept
       第Ⅱ卷
注意: 在答题卡上与题号相对应的答题区域内答题,写在试卷、草稿纸上货答题卡非题号对应的答题区域的答案一律无效。不得用规定以外的笔和纸答题,不得在答卷上做任何标记。
第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。
Few people I know seem to have much desire or time to cook. Making Chinese   56  (dish) is seen as especially troublesome. Many westerners   57   come to China cook much less than in their own countries once they realize ______58___ cheap it can be to eat out. I still remember   59   (visit) a friend who’d lived here for five years and I   60  (shock) when I learnt she hadn’t cooked once in all that time.
  While regularly eating out seems__61_____have become common for many young people in recent years, it’s not without a cost. The obvious one is money; eating out once or twice a week may be   62  (afford) but doing this most days adds up. There could be an even   63   (high) cost on your health. Researchers have found that there is a direct link between the increase in food eaten outside the home and the rise in   64  (weigh) problems.
If you are not going to suffer this problem, then I suggest that the next time you go to your mum’s home for dinner, get a few cooking tips from her. Cooking food ____65__(be) fun. You might also begin to notice the effects not only on your health but in your pocket.
第四部分写作(共两节,满分35分)
第一节 短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)
假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。
删除:把多余的词用斜线(\)划掉。
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;
          2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。
I am planning to go on a vacation to Hainan with a few friend this summer. We’ll set out in July 15th and then have a six-day holiday here. There will have many activities during our stay, include hiking,climbing mountains and swimming in the sea. We will also hold campfire party on the last night. Diving will depend on the weather. I think our holiday must be interested. So I really hope that you can join in us. Do remember to take your bathing suit or ID card if you decided to go with us.
I am looking forward to your reply.
第二节 书面表达(满分25分)
假定你是李华,在你校就读的英国交换生Peter 对中国古典音乐很感兴趣,你恰好非常擅长二胡演奏。请你给Peter写封邮件,约他周末到你家去了解一下这种中国乐器,并为他演奏二胡,要点如下;
1 简介二胡:始于唐朝,已有1000多年的历史
2 二胡音乐优美
3 发出邀请
注意:1 词数100左右  2 可以适当增加细节,以使行文连贯。
 

答案
 听力 1-20  1.A   2.C   3.A   4.B   5.C   6.B   7.A   8.B   9.C   10.B
11.A  12.B  13.C  14.A  15.B   16.C  17.B  18.A  19.A  20.C

第二部分 阅读理解(每小题2分)
(A)21-23ADA  (B)24-27DBAA   (C)28-31 ABCD  32-35 CBCB 七选五
III.完形答案41-45 C D A C D  46-50 B A C D A  51-55.B D B A C  56-60 .D B B C A

语法填空
56.dishes   57.who/that  58 how  59.visiting  60.was shocked
61.to 62.affordable   63.higher   64.weight   65.is
 短文改错

I am planning to go on a vacation to Hainan with a few friend this summer. We’ll
 friends
set out in July 15th and then have a six-day holiday here.There will have many
 on there be
activities during our stay, include hiking,climbing mountains and swimming in
 including
the sea. We will also hold ^campfire party on the last night. Diving will depend
                       a
On the weather. I think our holiday must be interested. So I really hope that you
interesting
can join i\n us. Do remember to take your bathing suit or ID card if you decided to go with us.                                     and           decide
I am looking forward to your reply
作文
 


 

文 章
来源 莲山 课件 w w
w.5 Y k J.cOM
最新试题

点击排行

推荐试题

| 触屏站| 加入收藏 | 版权申明 | 联系我们 |