2018届高考英语总复习真题研练37(含答案和解释)

作者:佚名 资料来源:网络 点击数:    有奖投稿

2018届高考英语总复习真题研练37(含答案和解释)

本资料为WORD文档,请点击下载地址下载
文 章来
源莲山 课件 w w
w.5 Y k J.Co m 真题研练37
 
Task 1:阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。
(2015•湖南,A)
 Forget Cyclists,Pedestrians Are Real Danger
We are having a debate about this topic.Here are some letters from our readers.
■Yes,many cyclists behave dangerously.Many drivers are disrespectful of cyclists.But pedestrians are probably the worse offenders.
People of all ages happily walk along the pavement with eyes and hands glued to the mobile phone,quite unaware of what is going on around them.They may even do the same thing while crossing a road at a pedestrian crossing or elsewhere.The rest of us have to evade (避让) them or just stand still to wait for the unavoidable collision.
The real problem is that some pedestrians seem to be,at least for the moment,in worlds of their own that are,to them,much more important than the welfare of others.
—Michael Horan
■I loved the letter from Bob Brooks about cyclists (Viewpoints, May 29).I am afraid they seem to think they own the roads.
I was walking across Altrincham Road one morning when a cyclist went round me and on being asked what he was doing he shouted at me.
The government built a cycle lane on the road but it is hardly used.
The police do nothing.What a laugh they are!
The cyclists should all have to be made to use the cycle lanes and wear helmets,fluorescent (发荧光的) jackets and lights at night and in the morning.They should pay some sort of tax and be fined for not wearing them.
—Carol Harvey
■Cyclists jump on and off pavements (which are meant for pedestrians),ride at speed along the pavements,and think they have a special right to go through traffic lights when they are on red.
I was almost knocked down recently by a cyclist riding on the pavement when there was a cycle lane right next to him.
Other road users,including horse riders,manage to obey the rules so why not cyclists?
It's about time they had to be registered and insured,so when they do hit a pedestrian or a vehicle,or cause an accident,at least they can be traced and there might be an opportunity to claim.
—JML
Write to Viewpoints of the newspaper.
【语篇解读】 在路上谁是最大的危险。本文列举了三个人不同的观点。
1.Michael Horan wrote the letter mainly to show that ________.
A.drivers should be polite to cyclists
B.road accidents can actually be avoided
C.some pedestrians are a threat to road safety
D.walking while using phones hurts one's eyes
答案 C [推理判断题。根据第一部分中的“But pedestrians are probably the worse offenders.”可知,行人可能是最大的违规者,即行人是路上安全的威胁。]
2.Carol Harvey suggests that cyclists should ________.
A.be provided with enough roads
B.be asked to ride on their own lanes
C.be made to pay less tax for cycling
D.be fined for laughing at policemen
答案 B [细节理解题。根据第二部分中的“The cyclists should all have to be made to use the cycle lanes and wear helmets...”可知B项正确。]
3.What is a complaint of JML?
A.Very few drivers are insured.
B.Cyclists ride fast on pavements.
C.Pedestrians go through red traffic lights.
D.Horse riders disrespect other road users.
答案 B [细节理解题。根据第三部分中的“Cyclists jump on and off pavements(which are meant for pedestrians),ride at speed along the pavements,and think they have a special right to go through traffic lights when they are on red.”可知B项正确。]
4.The underlined word “they” in the third letter refers to “________”.
A.accidents B.vehicles
C.pedestrians D.cyclists
答案 D [代词指代题。根据第三部分可知,不遵守交通规则的是cyclists,所以在文章最后作者建议改变的也是cyclists。]
5.The three letters present viewpoints on ________.
A.real sources of road dangers
B.ways to improve road facilities
C.measures to punish road offences
D.increased awareness of road rules
答案 A [主旨大意题。根据文章的题目以及三封信的主要内容可知本文介绍的是关于路上危险的真正来源,故选A项。]
Task 2:词汇积累
1.behave v.举止,表现
2.(be) glued to粘到……上,盯住不放
3.unaware adj.不知道的,未察觉到的,未认识到的
4.fine v.处……以罚金,罚款
5.pedestrian adj.徒步的;缺乏想像的n.行人
6.pavement n.路面;人行道
7.collision n.碰撞;冲突
8.welfare n.福利
Task 3:语法填空
Yes,many cyclists behave __1__ (dangerous).Many drivers are disrespectful of cyclists.But pedestrians are probably the worse offenders.
People of all ages happily walk along the pavement with eyes and hands __2__ (glue)to the mobile phone,quite unaware of __3__ is going on around them.They may even do the same thing while __4__   (cross)a road at a pedestrian crossing or elsewhere.The rest of us have to evade (避让) them or just stand still to wait for the unavoidable collision.
The real problem is __5__  some pedestrians seem to be,at least for the moment,in worlds of their own that are,to them,much more important than the welfare of others.
—Michael Horan
答案 1.dangerously 2.glued  3.what 4.crossing 5.that
Task 4:单句改错
1.But pedestrians are probable the worse offenders.
2.They may even do same thing while cross a road at a pedestrian crossing or elsewhere.
3.The government built a cycle lane on the road so it is hardly used.
4.It's about time they have to be registered and insured.
答案 1.probable→probably 2.do后加the;cross→crossing 3.so→but 4.have→had
Task 5:攻克长难句(分析句子结构,尝试翻译成汉语)
Chris Lewis will explain how Brindley made such a positive contribution to the education of that group of early “civil engineers”.
分析:这是一个主从复合句,Chris Lewis will explain...是主句,...how Brindley made...之后的成分为宾语从句。
译文:Chris.刘易斯将解释布林德利如何做出对那组早期的“土木工程师”的教育作出积极贡献。
Task 6:经典句式背诵
1.We are having a debate about this topic.Here are some letters from our readers.我们对这个话题进行了辩论。这里有一些我们读者的来信。
2. It's about time they had to be registered and insured.
他们早就应该登记和投保了。 文 章来
源莲山 课件 w w
w.5 Y k J.Co m
最新试题

点击排行

推荐试题

| 触屏站| 加入收藏 | 版权申明 | 联系我们 |