武汉示范高中2019届高三英语10月联考试题(带答案)

作者:佚名 资料来源:网络 点击数:    更新日期:2018-11-8  有奖投稿

武汉示范高中2019届高三英语10月联考试题(带答案)

本资料为WORD文档,请点击下载地址下载
文章
来源 莲山课
件 w w w.5 Y K
j.Co M

2018年秋季武汉市部分市级示范高中高三十月联考
英语试卷
命题学校:新洲二中    命题教师    杜桂华  审题教师  段红芳
考试时间:2018年10月12日下午14:30 -16:30  试卷满分:150分
注意事项:
    1.答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。
    2.回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上,写在本试卷上无效。
    3.考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。
第—部分听力(满分30分)
  做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。
第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)
    听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每
段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
1. Why is the woman loolang for clothes?
  A. She's too warm in her clothes.
  B.She needs to attenda pay.
  C.Her clothes are too small.
2.Why are the man and woman celebrating?
  A. It's the woman's birthday.
  B. The woman got a new job.
  C.They recently got engaged.
3.How does the man react to seeing the woman?
  A. He's sad    B.He's scared.    C.He's surprised_
4.Why does the woman want to go to Paris?
A.To study dance.    B.To opena studio.    C.To go to college.
5.What happened to the man's hand?
  A.He broke his finger    B.He cut his finger    C.He had an operation
第二节(共15小题;每小题1-5分,满分22.5分)
  听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、 B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
听第6段材料,回答第6、7题。
6.How does the woman feel about owrunga boa0
  A. It is fun.    B.It is expensive.    C.It takes up too much space.
7. What is the man most concemed with?
  A. Gettinga discount ona boat
  B. Getting his parents to buy hima boat
  C. Findinga placeto keep his boat.
听第7段材料,回答第8、9题。
8.How many DVDs does the man bave?
  A.About five hundred_
  B.About one thousand
  C.About five thousand_
9.What is the man's favorite movie?
  A.Batman.    B.The Graduate.    C.The Godfather:
听第8段材料,回答第10至12题。
10. According to the man, what is the biggest part of the problem'?
  A.Cars that go too fast
  B.People who walk into the traffic.
  C.Bikers who take over the street.
11. How many accidents have there been ina month?
  A.2.    B.3.    C.4.
12. How does the womanfhinkthe leaders will react?
A.They won't care.
B.They will argue with her.
C. Most of them will support her view.
听第9段材料,回答第13至16题。
13. What did the man think ofhis boss?
  A.He was very relaxed.
  B.He was formal and polite.
  C.He was very young.
14. Where does the man work?
    A.At a music company.
    B.At a financial company.
    C.Ata newspaper.
15. What does the man's boss advise him to do?
  A. Listen to music.    B.Read the newspaper.    C.Play sports more often.
16. What did the woman give the man?
  A.A book.    B.Apen.    C.Anewspaper.
听第10段材料,回答第17至20题。
17. At school, what did the speaker use to do after lunch?
  A. Play sports.    B.Write short stories.    C.Read inside the classroom.
18. What did the speaker do in middle school?
  A. She started a book club.
  B. She wrote for the school newspaper.
  C.She went out to parties frequently.
19. When did she first get her writings published?
  A. In middle school.    B.In high school.    C.At college.
20. What is the speaker's favorite activity now?
  A. Traveling around the world.
  B。Reading books.
  C. Talking about her writing.
第二部分阅读理解(满分40分)
第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)
    阅读下列短文,从每题所给的A. B.C和D四个选项中,选出最佳选项。
                               A
        Though they may often be thought of as services for travelers, ferries are often ignored as tourist opportunities.
   In cities and regions all over the world, ferries offer an advantage point of top destinations.
  Staten Island Ferry
     Take a famous ride in one of the world's greatest cities; New York's Staten Island Ferry is free all day, everyday. On this 25-minute trip between Manhattan and Staten Island, passengers will get a fresh view of the Statue of   Liberty and Ellis Island.
 Golden Horn Ferry
     The Bosporus is a narrow, natural strait located in northwestem Turkey, which carries many a boat between its European and Asian shores. Ferries here offer 20-minute trips or six-hour tours into the Golden Hom. Both feature(以.....为特色) marks made on the city by 13 different civilizations, including the Egyphans and Bulgarians.
StarFerry
      The Star Ferry travels between Kowloon and Hong Kong Island, providing scenes of striking color at sunset in the sky and against the skyline. The two-level Shining Star ferry is a reinvenhon ofboats from the 1920s and offers tours ofthe harbor.
Alaska Marine Highway System
        Though many cities host eye-catching ferry rides, other locations provide water joumeys of a much greater range. Covering more than 3,500 miles, the Alaska Marine Highway System stretches along the coast from  southem Washington to the Aleutian Islands. On this voyage, travelers can see wildlife including whales and bears,the largest national forest in the U_S., and Alaska-native villages. While on the joumey, travelers can book a two-or- four-person cottage or put up a tent on one ofthe ferries.
     Each with its own set of sights and experiences, ferries share just one thing - a new angle to redescribe your  favorite place.
21.Which is recommended to those in favor offree ferries?
  A. Star Ferry.
  B. Staten Island Ferry.
  C. Golden Horn Ferry.
  D. Alaska Marine Highway System
22.How is the Shining Star ferry special among the four fenies?
      A. It travels between two countries.
     B. The ferry was bom out ofold boats.
     C. Its tours take the longest time.
     D. It provides services in evenings.
23.What can travelers experience through the Alaska Marine Highway System?
     A. Local mountain villages.
    B. The Statue of Liberty.
    C. U.S.'s largest national forest.
    D. Striking color at sunset.
                                    B
        Magic is the performance of tricks. It has been a part of almost every culture in the world. Magic shows might include a disappearing act, card tricks, or pulling a rabbit out of a hat. But what could that bave to do with health?
     Kevin Spencer, an American magician goes beyond just entretaining crowds. He also makes magic to improve the lives ofpeople with disabiMes.
      What made him change the focus oflus work was an accident.lt took him almost a year to regain the skills he'd Iost as a result of the accident and this made him think about using magic tricks as a tool for healing. So Spencer started conducting workshops all over the world. He teaches magic tricks to children and adults with disabilities.
    Mr. Spencer says magic therapy(疗法) may seem non-traditional. But many skills needed to perform a good magic trick are used in traditional forms of therapy - physical movement, ttunking, understanding and social skills are all there_ And that social connection with other people can also help people feel better about themselves and increase their confidence.
    Liam Shannon is an example. Liam has a brain disorder that can make Ieanung and connecting with people difficult People with severe brain disorder may also have trouble understanding complex emotions. The lO-year-old boy said after he learned a few simple tricks, he felt many different emotions. " It made me feel happy and proud.It was great! "   Liam said.
    Kevin Spencer says seeing lads like Liam come alive is better than all the applause in the world.   " We can be on a stage and get the applause of thousands ofpeople, but that is nothing compared to the smile that comes across a kid's face and when they say 'Look! I did it!' and it's like, 'yeah, you did! " .
       He says he plans to spend more time worlang with people with disabilities.
24.What do you tlunk ofKevin Spencer?
 A.Kind       B.Humorous.     C.Brave.           D.Honest
 25.Magic therapy is similar to traditional forms of therapy in                       .
     A. the use of tools      B. the use ofskills     
C. the length ofhistory      D. the variety offorms
 26.The author mentioned Liam Shannon in the text in order to                    .
      A. show Liam Shannon likes magic very much
     B. teU us Liam Shmnon has a talent for magic
     C. prove the success of Kevin Spencer's magic therapy
    D. explain the connection between magic and personality
27.What is mainly talked about in the text?
     A. Magic is an interesting performance.
     B_ Kevin Spencer is popular with children.
     C- Kevin Spencer has a deep love for magic.
     D. Kevin Spencer use magic to help the disabled.
                           C
       Fifieen-year-old David had spent six months planning a hike to the bottom of the Grand Canyon (大峡谷)with lus classmates. No one could have known it would end in tragedy.
      When the group arrived at the starting point for the hike, they found out there was a problem with their permit.To solve it, the five boys and three leaders walk back up to the ranger station (护林站)一only to find out it was closed.
    When the boys got moving, they'd already dnmk most of their water. In the buming sun, temperatures reached a 115°F. Even the leaders were having trouble walking on. But the group finally made it down to the bottom of the Grand Canyon. Heat evil was occurring. "My son made it about 100 yards from the river and then dropped," says his father, Robin. Two boys ofthem raced to the river to get him water.
   When the boys arrived, the last rathng (筏运) trip of the day was passing by. As luck would have it, among the waiting riders were a few doctors. They rushed to give David first tud before going for help. But it was too late. David passed away from the heat evil.
      It's been 21 years since the boy's death, and hiking still holds a strong memory of David for his family.The summer before the tragedy, his father had a long time to devote to his family. David and his dad spent the summer  hiking all over the High Uintas, where snow-topped peaks refiect tower over glacier(冰川)_formed lakes.           .
     The photo Robin took ofChristmas Meadows there won the Reader's Digest "From Sea to Shining Sea" photo contest and appeared on the July 2017 magazine cover. To Robin, it isn't just a fascinating landscape-it's also a powerful reminder of his late son.
 28. How many people does David's group consist of?.
 A.ll       B.10        C.9 .       D.8
 29. What does the sentence "Even the leaders were having trouble walking on." in Paragraph 3 suggest?
       A. The leaders were taller and older.
       B. The leaders covered shorter distance.
       C. The leaders were healthier and stronger.
       D. The trouble the group faced was so great as to be beyond expectation
30.Where did Robin take the photo which won the Reader's Digest "From Sea to Shining Sea" photo contest?
       A. On the High Uintas.                       B. Where David had been to.
        C. In the Grand Canyon.                      D. In the Christmas Meadows.
31. What does the passage intend to tell us mainly?
       A. Take enough water with you when hiking.
       B. Don't hike to the Grand Canyon in too hot weather.
      C. Robin stillmisses his late son, David.
      D. Doctors can't necessarily succeed in saving every patient.
                          D
         Since the sex of a sea turtle(海龟) is determined by the heat of sand hatching the eggs, scienhsts had suspected they nught see slightly more females. Climate change, after all, has driven sea temperatures higher, which, in these creatures, favors female children. They found female sea turtles from Raine Island, the Pacific Ocean's largest and  most important green sea turtle living area, now outnumber males by at least 116 to 1. "This is extreme," says turtle  scientist Camryn Allen.
    Biologist Michael Jensen wanted to know if climate change had already changed turtles' sexes. By using  genetic(基因的) tests, he'd figured out that he could follow turtles of all ages. Still, his research data would lack an important detail: sex. Only after a turtle matures is it possible to tellits sex from the outside - mature males have slightly longer tails. By then turtles can be decades old, so scientists ofien use Iaparoscopy(腹腔镜检查),sending a  thin tube into each animal, but that's not so practicalifyou're hoping to examine hundreds ofcreatures. Fortunately, at a turtle conference, he met Allen, and all she needed wasa little blood.
    They compared their results with temperature data for nesting beaches. What worries them is that Raine Island  has been producing almost female turtles for at least 20 years. This is no small thing. More than 200,000 turtles  come to nest there. During high season, 18,000 turtles may settle in at once. "But what bappens in 20 years when there are no more males coming up as adults? Are there enough to maintain the population?" says Allen. They also found cooler beaches in the south are still producing males, but that in the north, it's almost entirely females  hatching. These findings clearly point to the fact that climate change is changing many aspects ofwildlife biology.
But how widespread is tlus phenomenon - and what is the consequence?
32.How might the scientists feelifthere were slightly more female turtles?
  A. It's unique.        B.It's nonnal.
  C.It's extreme.    D.It's doubtful.
33.What is a scientist's conventional way to identifya turtle's sex?
  A. Using laparoscopy.    B.Doing genetic tests.
  C. Testing its blood.    D.Watching its tail.
34.Why da the findings worry Jensen andAllen?
  A. Too many females gather near Raine Island.
  B. Female turtles cause temperatures to rise.
  C. Turtle populations are in decline.
  D. Sea turtles may end up dying out.
35.What does the last paragtaph imply?
  A_ People have to test the consequence.
  B. People should stop the phenomenon.
  C. More work needs doing about the phenomenon.
  D. Climate change has changed sea turtles' sexes.
第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)
    根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
    Being first in your class isa goal that you can work toward, but you must set it for yourself from the first day of high school.36
  Read beyond assigned reading_ Following your course outline and doing all of your assigned reading are important. But to pull aheadtofirst rank, you also need to read books that can provide that extra informahon you need_     37    Prepare an extca credit report based on what yuuleam.
    38    Don'tjust physically sit in the chair. Be a part of group discussions, and volunteer for extra projects and teams. Take leadership roles whenever they're offered. If the class has a debating team take part ill it often and  come prepared with notes and references for every debate_
    Ask for help when you see you need it Balancing different classes and assignments can make it difficult to keep up in every subject. If you feel that you are having trouble grasping certain topics, don't struggle until your grades begin to slip. Turn to the teachers ifnecessary.      39    Show an interestin your classmates. Your teacher will  notice.
    Ask your teacher for extra credit assignments, particularly if you receive a disappoinhng grade in a subject. Don't merely accept the mark  Do everything you can to raiseiL
  Stay physically fit.  40    Eat well, drink Iots ofwater and get plenty of sleep. Spend time outdoors and away from your studies_ But be disciplined(有条理的).Schedulea study period for each day and stick to it
    A.Finish your homework in time.
    B.Participate in teamwork in class.
    C.Get plenty of exercise either through team or individual activities_
    D.Try these tips along your way help you get that first rank in your class_
    E.Concentrate on what your teacher explains so that you can grasp the main points.
    F.Similarly,if you do wellina subject, tell your teacher you're available幻help others.
    G.IfyOU'R studying World WarⅡ,for instance, read biographies of the important players
第三部分语言知识运用(满分45分)
第一节(共20小题:每小题1.5分,满分30分)
    阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B.C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。
    Every act of kindness starts with something small, something we all can - and should - do every single day.   I'm Will Ruhio, one of the   41   of BYUtv'sRandomActs show.   We take ludden cameras to unexpected places to 42   randomacts of kindness.  We've filmed acts _43   from building disabled-friendly facilities(设施)for those who are badly    44   them but can't afford them to returning alost wallet.
    On Random Acts, it may be a neighbor or a colleague who recognizes a need and     45    an incredible chain reaction of service.    46  the story of Emmalene Meyers for example.  Like many young girls, Emmalene was 47 tobeaballetdancer-butherphysicaldisabilitymakesevene everydaytasksa(n) 48 . Instead of seeing a limitation, Emmalene's friend Lily  49  an opportunity.  Lily imagined Emmalene's dream being brought to life onstage and persuaded Random Acts to help make her plan _  50     .
     So, where can you staro The keyis to be like Lily: look for an opportunity to make a  51    to those in need,and then take action to make it happen_   Being    52   andinvolved in service is _ 53   like any other goal youwant to achieve.   You have to    54 .  it.
       After two seasons ofhostingRandomActs, the joy of   55   burdens and brightening lives doesn't fade.  I  somehmes_56  RandomActsmight lose its feature eventually, but that couldn't be further from the   57  .When I finally meet the people we've been working to    58   and see their genuine shock and appreciation,it    59 me in the feel every time.    I cry more than anyone else on the show.
      Be that person doing acts oflandness out of the    60 _of your heart - be the nice you want to see in the  world!
41A photographers      B. directors        C.viewers                     D. hosts
42.Aexpose       B.conduct       C.arrange      D.advocate
43 A changing         B. cormting         C. ranging              D. transforming
44.A in search of    B. in need of       C. in defense of    ets down        D. sets out
46.A.Retell        B.Take         C.Create       D.Explain
47.A.anxious       B.proud        C.afraid       D.unwilling
 48.A_ exception       B. dilemma           C. competition   D. challenge
49.A.provided      B.seized       C.spotted      D.missed
50.A. successful   B. acceptable        C. reasonable                D. available
51. A.  choice          B. difference        C. promise            D. decision
52.A.generous      B.caring        C.ambihous     D.sociable
53.A.never        B.even         C.still         D.just
54.A. put up with      B. make up for            C. work at       D. take to
55.A. bearing            B. carrying          C. reducing           D. overcoming
56.A. admit    B.realize    C.remember    D.assume
 57.A.truth    B.deadline    C.destination    D.boundary
 58.A accompany    B.surprise    C.locate    D.please
 59.A. refreshes    B.inspires    C.hits    D.satisfies
 60.A. E;oodness    B.curiosity    C.faith    D.whisper
第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
  阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。
    The first English version of the famous martial arts novel, "The Legend of the Condor Heroes”(《射雕英雄传》)  61    (schedule) to come outin the UK next year.  62    almost every Chinese person knows, the novel was written by Louis Cha, better known by his pen name, Jin Yong. London-based MacLehose Press has confirmed that the novel will come out in 12 volumes(册), with the first _63  _(set) to come out on Feb. 22_
    In the publisher's promotional    64   (introduce) of the "The Legend of the Condor Heroes", the series was referred to asa Chinese version of "Game of Tbrones”(《权利的游戏》).The first volume has been translated by 'Anna Holmwood, an English publishing agent   65   (work) together with many famous Chinese writers, such as Yu Hua, Liu Zhenyun, and Yan Ge. Holmwood    66   (translate) " The Legend ofthe Condor Heroes" since 2012, and from the second volume onwards sheinvited GigiChang to help her__    67   the translation.
    Louis Cha is China's most influential martial arts author with  68   totalof15 novels. Since the 1950s, about 100 million_69  _(copy) of his works have been sold around the worlct But only three of them bave been translated for the English-speaking world. They are "Fox Volant of the Snowy Mountain'’,”The Deer and theCauldron" and "The Book and the Sword"_ Louis Cha is widely recognized.as one of the most    70  .(success) authors in China.
第四部分写作(共2节,满分35分)
第一节短文改错(共10小题,每小题1分,满分10分)
    假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错
误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。
    增加:在缺词处如一个漏字符号(A),并在其下面写出该加的词。
    删除:把多余的用斜线(\)划掉。
    修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。
    注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;
2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。
Dear Mr. Smith,
    Glad to know that you' re very interested in Chinese calligraphy that you want to learn it I'mhappy to recommend to you an outstanding professionalteacher_
    Professor Wang Ming is a famous Chinese calligraphy master, that not only teaches Clunese calligraphy at university but also works as Chinese calligraphy trainer at home when he's free.He is easygoing and patient, makes him popular with students.Since he begins to teachin the university, up to l,000 students have come to learn from him.What's more,there are buses running frequent from our school to his home and it takes only about 20 minutes. Professor Wang Ming is free from 2:30 t0 5:30 every Sunday afternoon but the training fee is 200 yuan fora period of three hour. Is it suitable for you?
    Looking forward to receiving you reply soon.
第二节书面表达(满分25分)
    假定你是某国际学校的学生李华,你校正在组织学生作为交流生到英国学习两个月,你非常想得到这
次交流学习的机会。请你根据以下提示给校长写封申请信:
  1.父母支持;
  2.个人优势;
  3.表达愿望。
注意:
  1.词数100左右;
  2.可以适当增加细节,以使行文连贯。

 

2018年秋季武汉市部分市级示范高中高三十月联考
    英语试卷答案及解析
第一部分  听力理解(共20小题;每小题1.5分,满分30分)
  1-5   ABCAB   6-10    BCACB   11-15  CCABB   16-20  CCACB
第二部分  阅读理解(共两节,满分40分)
第一节  (共15小题;每小题2分,满分30分)
  A: BBC   B: ABCD   C: DDAC   D: BADC
第二节  (共5小题;每小题2分,满分10分)
  DGBFC
第三部分  语言知识运用(共两节,满分45分)
第一节  (共20小题;每小题1.5分,满分30分)
41-45 DACBA   46-50 BADCA   51-55 BBDCC    56-60 DABCA第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
  阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。
61.is scheduled    62.As    63.set    64.introduction    65. working
66.has been translating  67. with    68.a    69.copies    70.successful
第四部分  写作(共两节,满分35分)
第一节 短文改错(共10小题,每小题1分,满分10分)
 
第二节  书面表达(满分25分)
【范文】
Dear Mr. President,
    I’m more than happy to learn some of us students will have the opportunity to study in England as exchangestudents for two months. And I’m anxious for the chance.
    Firstly, my parents strongly support me for they believe studying abroad can broaden my horizons. Secondly,my good command of English enables me to communicate with others freely. Besides, having great interest inEngland and English, I’m eager to further improve my English and experience English culture in person.
    I’d appreciate it if you could give consideration to my application. Looking forward to your approval.试题详解:
    A
    【文章大意】本文是一篇介绍各地渡轮的应用文,每一种渡轮都会带给游客独特的风光和体验,虽各有特点,但它们有一点相同之处:让游客从一个全新的角度欣赏自己喜爱的地方。
21. B【解析】考查细节理解。根据Staten Island Ferry 部分中的“New York’s Staten Island Ferry is free all day,every day”可知,那些想要乘坐免费渡轮的人可以考虑Staten Island Ferry。
22. B【解析】考查细节理解。根据Star Ferry部分中的“The two-level Shining Star Ferry is a reinvention of boatsfrom the 1920s”可知,Shining Star Ferry改装自20世纪20年代的旧船,这正是它的特别之处。
23.C 【解析】考查细节理解。根据 Alaska Marine Highway System部分中的倒数第二句"On this voyage,
    travelers can see wildlife including whales and bears, the largest national forest in the U.S., and Alaska-native
    villages"可知答案。
    B
   【文章大意】本文介绍了一位美国魔术师不仅用魔术来娱乐观众,还用魔术来改善残疾人的生活。他的"魔术疗法"已经帮助了很多人,而且他也从中获得了很多的快乐。
24. A推理判断题。文章主要介绍了魔术师凯文•史宾赛利用魔术去帮助残疾人的故事,由此判断他是善良、热心的,故选A。
25. B 细节理解题。根据第四段第二句可知要表演好一场魔术,需要许多在传统形式的治疗中都用到了的技能——物理运动、思考能力、理解能力和社交能力都在其中。故选B。
26. C推理判断题。根据第四段最后一句"And that social connection with other people can also help people feelbetter about themselves and increase their confidence."(这种与他人的社交会让这些残疾人感觉更好一些,同时也增加他们的信心。)并结合下文可判断,作者在下文所举的这个例子是用来证明上述内容的,故选C。27. D 主旨大意题。作者在第二段提出“He also makes magic to improve the lives of people with disabilities.”,然后在下文中详细介绍凯文.史宾赛是如何利用魔术去帮助残疾人的,故本文主要讲的是凯文.史宾赛用魔术帮助残疾人的故事,选D。
    C
   【文章大意】本文是一篇感人故事。David和同学们去Grand Canyon游玩,不幸的是,由于气温过高,他晕厥而亡。然而,在20多年后的今天,David和父亲一起攀登High Uintas时所拍的“Christmas Meadows”照片赢得读者文摘举办的“From Sea to Shining Sea”摄影赛大奖,更重要的是,该张照片提醒Robin永远怀念David。
28. D主旨大意题。根据第二段中的“the five boys and three leaders walk back up to the range station”可知B项正确。因为,the five boys and three leaders=the five boys and three leaders of the group, 5个男孩和3个主事人的这伙人。所以D项正确。
29. D推理判断题。该句中的句意是:甚至主事人继续前行也有困难。一般来说远足主事的人都是经验更丰富、身体更健康、体力更好,他们都感到困难时,可见困难出乎预料地大,因此D项正确。
30. A细节理解题。根据第六段中的“The photo Robin took of Christmas Meadows there”可知:A项正确。此处“there”指代“High Uintas”
31. C主旨大意题。根据第六段中的“it’s also a powerful reminder of his late son.这张照片使他想起已故的儿子”可知:C项“Robin现在仍怀念已故的儿子,David”正确。
    D
    【文章大意】本文属于科普说明文。科学家在研究中发现,太平洋中雌海龟的数量远远超过了雄海龟,这是全球气候变暖所导致的结果。
32.B 推理判断题。根据第一段中的"Since the sex of a sea turtle (海龟) is determined by the heat of sand hatchingthe eggs, scientists had suspected they might see slightly more females. Climate change, after all, has driven seatemperatures higher, which, in these creatures, favors female children"可知,海龟的性别由孵化它们的海滩沙子的温度决定;气候变暖,沙滩的温度上升了,而温度上升有利于孵化出雌海龟,故可推知,如果(因为气候变暖)雌海龟数量稍微多一点,科学家们可能会觉得是正常的。
33. A细节理解题。第二段中的"scientists often use laparoscopy(腹腔镜检查), sending a thin tube into eachanimal"表明,科学家通常用腹腔镜检查来识别海龟的性别。因此选A。
34.D推理判断题。根据第三段中的"But what happens in 20 years when there are no more males coming up asadults? Are there enough to maintain the population"可知,他们担心如果没有成年雄海龟,20年后,可能没有足够的雄海龟来维持海龟的数量,长此以往,海龟可能灭绝。
35.C推理判断题。上段谈到了科学家发现气候变化正在改变野生生物生理习性的多个方面,比如气温变化让雌海龟数量远远大于雄海龟数量。本段承接上段,提出两个问题:这种现象的范围有多广?后果又是什么?言外之意是人们应该继续这方面的研究工作,将这种现象的前因后果弄明白,其余选项虽然与本文或本段内容有关系,但并不是作者的弦外之音。
第二节  (共5小题;每小题2分,满分10分)
    【文章大意】本文是一篇说明文,就如何成为班级的第一名提出了几点建议。
36. D 根据空前的"Being first in your class is a goal that you can work toward, but you must set it for yourselffrom the first day of high school"及空后列举的几条建议可知,此处应填一个起承上启下作用的句子,故D项"在(向着这个目标前进的)途中尝试这些建议来帮助你成为班级的第一名"符合语境。
37. G 根据本段的主旨句“Read beyond assigned reading”可知,本段主要讲的是要阅读老师布置的阅读材料之外的东西,再结合空处前后的内容可知,G项“例如,如果你正在学习第二次世界大战,就去读一读(战争的)重要参与者的自传”符合语境。“biographies of the important players”是对上下文的“extrainformation”的具体说明。
38.B 根据下文中的"Be a part of group discussions,and volunteer for extra projects and teams"和"If the class hasa debating team, take part in it"可知,本段主要讲的是关于参与班级的集体活动方面的内容,故B项"在课堂中参与团队合作"符合语境。
39. F 根据本段的主旨句“Ask for help when you see you need it”及下文中的“Show an interest in yourclassmates. Your teacher will notice”可知,空处内容应是与帮助同学有关,故F项“同样地,如果你某门功课学得好,告诉你的老师你可以帮助其他人”符合语境。
40.C 根据本段的主旨句"Stay physically fit"可知,本段主要讲的是要保持身体健康。再结合下文中的"Eat well,drink lots of water and get plenty of sleep. Spend time outdoors"可知,此处说明的应是保持身体健康的方式,故C项"通过集体活动或个人活动获得大量的锻炼"符合语境。
第三部分  语言知识运用(共两节,满分45分)
第一节  (共20小题;每小题1.5分,满分30分)
    【文章大意】本文是一篇夹叙夹议文,作者通过自己做节目的亲身经历告诉读者一个道理:所有的善举都始于小事,并呼吁人们将内心的善意付诸行动,成为最好的自己!
41.D 根据下文中的"After two seasons of hosting Random Acts"可知,作者是RandomActs这个节目的其中一个主持人。host"(电视或广播的)节目主持人"符合语境。photographer"摄影师";director"导演";viewer"电视观众"。
42. A 此处指作者他们带着隐藏摄像机去出人意料的地方,为的是展示(expose)随意的善举。conduct“指挥,引导”;arrange“安排”;advocate“提倡”。
43. C 作者他们拍摄的善举很多,包括从为那些非常需要却又负担不起的残疾人建造相因的设施到归还丢失的钱包等各类事情。range“包括(从……到……)之间的各类事物”符合语境。Count“数数”;transform“使改观”。
44.B 参见上题解析。in search of"搜寻,搜索";in need of"需要";in defence of"保护,防护";in favorof"支持,赞同"。
45.A 根据语境可知,此处指可能是一位邻居或者同事意识到一种需要并引发不可思议的一系列反应——提供帮助。set off"引发,激起"符合语境。set aside"暂不考虑,留出";set down"写下,规定";set out"安排,陈述"。
46.B 此处指以Emmalene Meyers的故事为例。take…for example"以……为例,将……作为例证"符合语境。
    retell"
复述";create"创作";explain"解释"。
47.A 根据下文中的"Emmalene’s dream being brought to life onstage"可知,像许多女孩子一样,
Emmalene非常希望自己能成为一名芭蕾舞演员。anxious"渴望,非常希望"符合语境。proud"骄傲的,自豪的";afraid"害怕的";unwilling"不情愿的"。
48.D 根据上文中的"her physical disability"可知,Emmalene身有残疾,所以日常的(生活)事务对她来说都是挑战。challenge"挑战,艰巨任务"符合语境。exception"例外的情况";dilemma"(进退两难的)窘境,困境";competition"竞争,角逐"。
49.C 根据上文中的"recognizes a need""Instead of seeing a limitation"及下文中的"look for an opportunity"可知,此处指Emmalene的朋友Lily发现了一个机会。spot"发现,注意到"符合语境。provide"提供";seize"抓住";miss"错过"。
50. A 根据本文“善举”这一主题及上文中的“Lily imagined Emmalene’s dream being brought to life onstage andpersuaded Random Acts to help make her plan”可知,此处指的应是在Random Acts节目的帮助下,Lily帮助Emmalene实现梦想的计划成功了。successful“成功的”符合语境。acceptable“可接受的,令人满意的”;reasonable“有道理的,合乎情理的”;available“可获得的,可找到的”。
51.B 寻找一个机会来影响那些身处困境中的人。make a difference"有影响,起作用"符合语境。makea choice"作出选择";make a promise"作出承诺";make a decision"作出决定"。
52.B 根据文章主题及语境可知,此处指乐于助人并投身于服务工作就(just)像其他任何你想要实现的目标一样。caring"乐于助人的"符合语境。generous"慷慨的";ambitious"有雄心的";sociable"好交际的"。53.D 参见上题解析。
54.C 根据语境可知,此处指你非得下功夫不可。put up with"容忍,忍受";make up for"弥补";workat"努力做,致力于";take to"喜欢上……"。
55.C 主持了两季的Random Acts后,作者从减轻(reducing)他人重担、改善他人生活中获得的快乐并没有消退。bear"忍受";carry"承担,承受";overcome"克服"。
56.D 有时作者认为Random Acts这一节目总有一天会失去其特色,但是事实(truth)远非如此。
assume"认为,假设"符合语境。admit"承认";realize"意识到";remember"记得"。
57.A 参见上题解析。deadline"截止日期";destination"目的地";boundary"边界,界限"。
58.B 根据下文中的"see their genuine shock"可知,此处应用surprise,表示"使惊奇,使诧异,使感到意外"。accompany"陪伴";locate"确定……的准确地点";please"取悦"。
59.C 根据语境可知,此处指作者每次都会被那些人们表现出的真诚的惊讶和感激所感动。hit"打,击中",在此引申为"感动",符合语境。refresh"使恢复精力";inspire"激励,鼓舞";satisfy"使满意,使满足"。60.A 根据语境及文章主题可知,此处指作者呼吁人们成为那个出于好心(goodness)来施行善举的人。out of the goodness of one’s heart"某人是出于好心",是固定用法。
第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
  阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。
   【文章大意】本文是一篇说明文,主要介绍了金庸小说《射雕英雄传》首次推出英译本的信息。61. is scheduled   考查时态和语态。分析句子结构可知,句子的主语与schedule之间是被动关系。be scheduledto do sth."计划做某事"。此处描述现在存在的情况,故应用一段现在时。
62. As   考查定语从句。正如几乎每个中国人都知道的,这部小说是由查良镛所著,他的笔名金庸更为人所熟知。分析句子结构可知,空处引导非限制性定语从句,指代整个主句的内容,且位于句首,表示"正如",故用As。
63. set   考查非谓语动词。此处是"with+宾语+宾补"结构,宾语the first与及物动词set"安排"是逻辑上的动宾关系,故用过去分词作宾补,表示被动意义和已经完成的动作。
64. introduction  考查名词。出版社在《射雕英雄传》的宣传介绍中将之称为中国版的《权力的游戏》。根据空前的形容词promotional以及语境可知,空处应用所给词的名词单数形式。
65. working  考查非谓语动词。分析句子结构可知,空处作后置定语,修饰前面的名词agent, work与其是逻辑上的主谓关系,故用现在分词作后置定语。
66. has been translating   考查时态和语态。根据空后的“since 2012”可知,此处应用完成时态,再根据文章提到的翻译工作还没有结束可知,此处要用现在完成进行时表示动作从过去某时开始,一直持续到现在,并将继续下去。
67. with   考查介词。help sb. with sth."帮助某人做某事",是固定搭配。
68. a    考查冠词。a total of..."总共为……",为固定搭配。
69. copies  考查名词复数。20世纪50年代以来,金庸的作品在全球的销量大约有1亿册。copy表示"(书、杂志、唱片等的)一张,一册,一份"时是可数名词,根据空前的100 million可知此处用其复数形式。70. successful  考查形容词。空处修饰名词authors,故应用所给词的形容词形式。successful"成功的"。第四部分  写作(共两节,满分35分)
第一节  短文改错(共10小题,每小题1分,满分10分)
   本文为应用文。本文的作者推荐了一位优秀的书法大师王明教授,并对他做了简单的介绍。
71.考查固定搭配,句意:很高兴知道你对书法很感兴趣,想学它。分析句子可知,本句要用so…that…为固定搭配,意为“如此….以致于….”。故把very改为so。
72.考查固定搭配。句意:我很高兴向您推荐一位优秀的专业教师。recommend sb. sth. 为固定搭配,意为“向某人推荐某人/物”,因此本句中的recommend后的to去掉。
73.考查定语从句。分析句子可知,本句是非限制性定语从句,先行词是famous Chinese calligraphy master ,在定语从句中做主语,指人在非限制性定语从句中不能用that,只能用who,故把that改为who 。74. 考查冠词。根据句意可知,王明教授在家有空还做书法老师。表示数量“一”,故在as后添加a。75.考查现在分词作状语。句意:王明教授脾气温和、有耐心,这让他深受学生欢迎。“He is easygoing andpatient”是完整的句子,所以把makes改为making作状语。
76. 考查谓语动词的时态。since表“自……以来”,引导时间状语从句,从句部分常与一般过去时态一起连用。所以,将begins改为began。
77.考查副词做状语。分析句子可知,本句中的形容词frequent在句中作状语,修饰动词running,修饰动词要用副词形式,故把frequent改为frequently。
78.考查句子的逻辑关系。此处是介绍王明教授的工作时间及收费标准,是顺承关系,故把but改为and。79.考查名词复数。根据句意可知,是三个小时,是复数。故把hour改为hours。
80.考查代词的用法。句意:期待早日收到你的来信。用物主代词。故将you改为your。
第二节  书面表达(满分25分)
【范文】
Dear Mr. President,
    I’m more than happy to learn some of us students will have the opportunity to study in England as exchangestudents for two months. And I’m anxious for the chance.
    Firstly, my parents strongly support me for they believe studying abroad can broaden my horizons. Secondly,my good command of English enables me to communicate with others freely. Besides, having great interest inEngland and English, I’m eager to further improve my English and experience English culture in person.
    I’d appreciate it if you could give consideration to my application. Looking forward to your approval.
    Yours,
    Li Hua附听力原文:
Text 1
M: Can I help you find something?
W: I’m looking for summer clothes. The weather changed very suddenly, and I am too hot in my spring and fallclothes.
Text 2
M: Please let me pay for the meal.
W: Nope. It’s not my birthday… It’s on me tonight.
M: But we are here to celebrate your new job.
Text 3
M: I didn’t know you worked at this pizza place, Carrie.
W: Really? I’ve worked here for two years.
M: Wow, I can’t believe it’s been that long and I’ve never run into you.
Text 4
M: Which college will you be attending, Jasmine?
W: I’m not going to college. I’m going to move to Paris and learn all I can about dancing.
Text 5
W: What happened to your finger?
M: It’s just a paper cut.
W: How did you do that?
M: I was putting some papers away for my boss and one scratched me. It’s no big deal.
Text 6
M: I want to buy a boat.
W: Why do you need a boat?
M: Well, if I had one, we could take it out on the lake during the summer. Doesn’t that sound fun?
W: It does. But won’t it be expensive?
M: I’m not worried about that. The only thing I haven’t figured out is where I’ll keep it.
W: I’m sure you could leave it outside your parents’ house. They wouldn’t mind.
Text 7
W: Are these all your DVDS?
M: Yeah, I’ve been collecting them ever since I got my first DVD player.
W: You must have thousands of them!
M: No, I have about five hundred in total.
W: Have you seen all of them?
M: Of course.
W: Do you watch them on your TV?
M: No. I project the image from my computer onto the big wall right there.
W: Wow. That must be nice… What is your favorite movie?
M: Well, I watch Batman over and over. But nothing tops the Godfather.
W: Do you have The Graduate? That’s always been my favorite movie.
M: Sure. Want to watch it?
W: That would be great! Do you have any snacks for us to eat while we watch?
Text 8
W: This is awful! Did you read the newspaper this morning?
M: No, I usually catch the news on TV before I leave for work.
W: Then you must have heard that another person was hit by a car yesterday.
M: Yeah, it was all over the news.
W: That’s the fourth accident like that in a month! And two of them happened in the same place! I wonder if thecity will start to make intersections safer for walkers to cross. I know I’m scared to death to cross some of thesestreets. The cars just fly by at twice the speed limit!
M: Yeah, it’s getting pretty bad… especially when the people who are walking don’t pay attention to the signs andsignals. They seem to just step right out into traffic all the time! They just expect drivers to see them.
W: Something needs to be done. I’m going to the next city council meeting. I’ll bring up our concerns there.M: Do you think our city leaders are going to care? It could be an expensive project.
W: I’m sure most people at the meeting will agree with me.
Text 9
W: Oh, you’re home from work already. How was it? Did you meet your new boss today?
M: Yeah. I met him at the office this morning.
W: What did you think of him?
M: I was actually surprised. He didn’t seem like a boss at all.
W: What do you mean?
M: He wasn’t dressed professionally. He wore jeans and a regular shirt that didn’t quite for him.
W: That’s surprising. You’re working for a financial company… I would expect everyone to wear suits.
M: I guess he’s so rich he doesn’t care. He’s also in his sixties, so maybe he figures he’s lived long enough to dowhatever he wants.
W: Maybe. Did you talk to him?
M: Yeah, we talked. I tried to ask him about my new job, but he just made a lot of jokes and asked me what singersI like.
W: Did he give you any advice at least?
M: Yeah, he did say I should read the newspaper every day. He said that will help me understand the economy.W: Well, here. You can take my copy of the Times. I’m done reading it.
Text 10
   I was always the quiet kid in my class. After lunch, when most of the kids played sports, I used to go inside andread in the classroom. In middle school, I started a book club. No one else joined, so I just did it by myself. In highschool, most of my classmates were busy going out to the movies or having parties. I wrote for the schoolnewspaper and worked as a teacher’s assistant in the English department. When I got to college, I met a lot of otherpeople who were just as into books as I was --- people who didn’t care about the football team of drinking on theweekends. This was the first time in my life that I started to feel like I fit in. It was also when I got serious aboutmy own writing. I wrote a series of short stories that were based on my own life, and during my senior year, I gotthem published! Now that I’m a successful writer, I travel around the world and give talks almost every day. Butmy favorite activity is still sitting in a comfortable chair and reading a good book.

 

文章
来源 莲山课
件 w w w.5 Y K
j.Co M
最新试题

点击排行

推荐试题

| 触屏站| 加入收藏 | 版权申明 | 联系我们 |